Green Spot Leoville Barton

€ 59,50

Direct leverbaar !

Green Spot is een speciale whiskey met lagering op Leoville Barton Cask. Deze speciale editie is bijzonder rijk en laat prachtige tonen van dit vat na.
Vanaf begin heeft deze whiskey al een zoete, rijke smaak en al dat slaat over in een geweldige pittigheid.
De smaak bevat aroma’s van gedroogde vruchten en appel. De afdronk heeft aroma’s van fruit en noten.

Geschiedenis:

Wijnhandel Mitchell & Son werd opgericht in 1805. De Mitchells verkochten een scala aan whiskey’s onder hun ‘Spot’ merknaam. Deze naam is ontstaan uit de praktijk van gemarkeerde vaten van verschillende leeftijden met een klad of een vlek van een gekleurde verf. Er was een Blue Spot, Red Spot en zelfs een Yellow Spot. De Green Spot ontpopte zich echter tot één van de populairste whiskey’s in de hele wereld.

Het is onzeker wanneer de whiskey voor het eerst geproduceerd is. Het is wel bekend dat in de jaren 1920 de Jameson Bow Street Distillery minstens 100 vaten per jaar leverden met gedistilleerde whiskey uit sherry vaten. Wanneer Jameson werd verplaatst van Bow Street naar Midleton, kwam er voor het eerst een verandering in het bestaan van de whiskey. In combinatie met de lage voorraden van gerijpte whiskey, kwam Mitchel & Son in overeenkomst met de ‘’Irish Distillers’’, waarbij de whiskey voortaan gerijpt zou worden in hun eigen vaten.

Meer informatie
Locatie Market2
Merk Green Spot
Inhoud 70 cl
Alcoholpercentage 46 %
Leeftijd 8
Land Ierland
Type whisky Irish
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Green Spot Leoville Barton
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.