Graham's 10 Years Tawny

€ 23,95

Direct leverbaar !

Deze roodbruin kleurige Port is ook te kennen als de Graham's 10 Years Tawny. Deze Port behoort tot de nieuwe stijl van Graham's, namelijk de "Aged Tawny Ports". De Graham's 10 Years Old Tawny heeft een rijpe en complexe geur met duidelijke aroma's van noten, honing en vijgen. De port heeft een zeer zachte smaak met een plezierig lange afdronk. 

Geschiedenis:

De geschiedenis van W & J Graham’s gaat wel drie eeuwen terug. De historie van W & J Graham’s gaat drie eeuwen terug. De broers William en John Graham begonnen een textielhandel in Porto.

In 1820 namen de broer 27 vaten Port aan als betaling van een schuld. De twee broers besloten vervolgens om zich te richten op het maken van Port wijn, en daar de beste in te worden uit de Dourovallei. Zo ontstond Graham’s port huis. In de loop der jaren groeide het bedrijf uit tot een bekend en onafhankelijk familiebedrijf.

In de 19e eeuw maakte Graham’s een enorme groei waarmee zij hun grootte reputatie als producent van Vintage Ports hebben gekregen. In 1890 was Graham’s één van de eerste bedrijven die in de Douro wijngaarden hebben geïnvesteerd door de koop van het beroemde landgoed Quinta dos Malvedos.

De wijngaard is gelegen op het zuiden waar een goede samenstelling is van de bodem voor een goede drainage en een perfect gelegen richel waarop het landhuis is gebouwd. De Malvedos wijngaarden kenmerken zich als een van de beste in de Dourovallei en produceren continue hoge kwaliteit portwijnen.

In 1890 werd de Graham’s Lodge gebouwd in Vila Nova de Gaia, dit was een enorme stap richting de succesvolle groei. En het opslaan en rijpen van de port onder de ideale condities. Vandaag de dag komen alle Graham’s Ports naar de lodge om te rijpen in meer dan 3500 grote eiken tonnen omringd door granieten muren in de kelders van Vila Nova. Alles komt af van wijngaarden beheerd door mensen van Graham’s.

Meer informatie
Merk Graham's
Inhoud 75 cl
Alcoholpercentage 20 %
Land Frankrijk
Soort port Tawny
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Graham's 10 Years Tawny
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.