Glengoyne 12 Year

70 cl

Glengoyne 12 Year

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 34,95
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Merken Glengoyne
Land Schotland
Leeftijd 12
Inhoud 70 cl
Alcohol % 43 %
Type Single Malt
Streek Highland
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

De neus van Glengoyne 12 year old is levendig, met citroenschil en een vleug kokos. Op de tong komen daar appel, toffee, honing en wat kaneel bij. Merkbaar anders dan de Glengoyne 12 year old cask strenght - de Glengoyne 12 year old single malt is zachter en minder kruidig.

De Glengoyne 12 year old, niet te verwarren met de Glengoyne 12 Year old Cask strenght, maakt sind oktober 2009 deel uit van het kernassortiment van Glengoyne. Algemeen directeur lain Weit zegt: 'De 12 year old is een welkome toevoeging aan ons kernassortiment. Het besluit om de 12 year old te introduceren was .. een reactie op de internationale vraag, met name uit West-Europa, waar onze klanten een hoogwaardige whisky willen die tussen de Glengoyne 10 en 12 year old inzit'. Volgens assistent-blender John Glas is de Glengoyne 12 year old de enige whisky die is gemaakt met onder andere spirit uit first-fill bourbonvaten. De meeste vaten die voor de 12 Year old zijn gebruikt, zijn Amerikaanse en Europese refill vaten, maar ten minste 20% zijn first-fill sherryvaten en nog een 20% bestaat uit first-fill bourbonvaten. Dit is de eerste keer dat Glengoyne first-fill bourbonvaten heeft gebruikt voor een whisky in het kernassortimen. De first-fill bourbonvaten geven vanille en eiken tonen af, en het Amerikaanse eiken zorgt voor een stevig mond gevoel. De Glengoyne 12 year old is veel meer dan de 10 year old met twee jaar extra rijping. De andere vaten die zijn gebruikt, in combinatie met de extra twee jaar in eikenhout, hebben geresulteerd in een unieke expressie met een eigen karakter. De 12 year old is niet verkrijgbaar in de Verenigde Staten, maar Iam Macleod Distillers, de eigenaar van het merk Glengoyne, heeft plannen om hem te exporteren naar meer dan zestig markten wereldwijd.