Glen Elgin 12 Year Hidden Malt

€ 29,95

Direct leverbaar !

De Glen Elgin 12 Year Hidden Malt is een klassieke whiskey die is geproduceerd door Glen Elgin, zijn distilleerderij was de laatste die werd gebouwd tijdens de jaren van hoogconjunctuur van de jaren 80. Deze fles bevat een inhoud van maar liefst 70 cl en heeft een alcoholpercentage van 43%. Dit merk heeft zijn eigen style, waaronder het gebruik van worm tubs, een ouderwets middel van condensatie die tegenwoordig nauwelijks meer wordt gebruikt. Deze 12-jarige whiskey is de enige officiële Single Malt gebottelde whiskey die tegelijkertijd ook een frisse wending en een Speyside profiel heeft.

De whiskey heeft een elegante aroma, de amberkleurige vloed die wordt begeleid met een oranje gloed is werkelijk een lust voor het oog. U krijgt deze klassieke drank met het bijbehorende luxe pakket dat speciaal voor de bijbehorende whiskey is gemaakt. De Glen Elgin 12 Year Hidden Malt heeft een zalige neus die gepaard gaat met zoete aroma's van amandelen en marsepein met tonen van sinaasappelsap, graan, bourbon en gekapt hout. De smaak heeft een zacht karakter met een volle en zoete smaak die wordt gevolgd door een ietwat droog palet. De droge en wel gebalanceerde afdronk zorgen ervoor dat u nog enkele momenten kunt nagenieten van een degelijke afsluiting van deze klassieke whisky. 

Geschiedenis:

In het hart van de Speyside ligt de Glen Elgin Distilleerderij. Tijdens de whisky-jaren is dit de laatst gebouwde distilleerderij. Er werd vanuit gegaan bij de bouw dat er goed gebruik gemaakt kon worden van de waterbron in de buurt, echter deze bleek niet betrouwbaar en voldoende te zijn. Ook de zo dichtbij gelegen spoorbaan bracht niet wat er gehoopt werd toen er geen toestemming kwam voor het gebruik hiervan. In 1930 werd Glen Elgin een onderdeel van DCL, die het overdroeg aan White Horse Distillers Ltd. Tot de jaren '50 liep de distilleerderij helemaal op paraffine. Alle machine's werden aangedreven op paraffine en een waterturbine. Dit was erg arbeidsintensief, aangezien constante bewaking nodig was. Het is nu nog steeds een groot onderdeel van de blended whisky White Horse, deze whisky wordt over mee dan 200 landen geëxporteerd.

Meer informatie
Locatie WH 9
Merk Glen Elgin
Inhoud 70 cl
Alcoholpercentage 43 %
Leeftijd 12
Land Schotland
Streek Speyside
Type whisky Single Malt
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.