Famous Grouse

€ 12,95

Direct leverbaar !

Een Schotse blended whisky uit de regio highland met een heldergouden kleur. Op de neus heeft deze zuivere en zachte aroma's van turf, vanille en wat notities van bloemen, appel, citrusvruchten en hout. Hij heeft een ronde zachte smaak van zoete mout en appel, met tonen van citroen, toffee en kruiden. Een lange en zachte afrdronk van hoofdzakelijk toffee met een aanhoudende smaak van rook.

Een Schotse blended whisky die mateloos populair is in Nederland en hierbuiten, Famous Grouse behoort tot één van de best verkochte producten op Drankgigant.nl en men claimt zelfs dat ze het best verkochte merk zijn van blended whisky’s in Schotland met 40 miljoen verkopen per jaar! En niet zonder reden, een whisky van zulke kwaliteit voor zo een zacht prijsje kom je niet vaak tegen. De blend bestaat uit meer dan 30 verschillende malt en graan whisky’s die allemaal van hoge kwaliteit zijn, zo is er gebruik gemaakt van onder andere Highland Park en The Macallan. Mede hierdoor heeft Famous Grouse een bijzonder zachte smaak.

The Famous Grouse is het meest verkochte Schotse whisky merk in Schotland. William Gloag, de toemalige eigenaar, begon in 1860 met het distilleren van de whisky. In het jaar 1896 werd het bedrijf overgenomen door zijn Matthew, die in 1897 begon met het distilleren van de whisky die we nu kennen als The Famous Grouse. Heden wordt deze whisky geproduceerd door The Edrington Group, die nog vele andere merken produceren.

Meer informatie
Locatie WH 4
Merk Famous Grouse
Inhoud 70 cl
Alcoholpercentage 40 %
Leeftijd Niet vermeld
Land Schotland
Type whisky Blended
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.