Dailuaine 16 Year Flora & Fauna

70 cl

Dailuaine 16 Year Flora & Fauna

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 72,50
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Merken Dailuaine
Land Schotland
Leeftijd 16
Inhoud 70 cl
Alcohol % 43 %
Type Single Malt
Streek Speyside
Bottelaar Flora / Fauna
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Een flora & fauna whisky van de Dailuaine distilleerderij, een 16 jaar oude single malt die heeft gerijpt in oude sherry vaten. Het zijn deze vaten waar de whisky zijn fruitige notities aan dankt, aangevuld met heerlijke notities van ondermeer honing en winterse kruiden.

Regio

Speyside

Kleur

 

Neus

Graan, mout, gebrande suiker, sherry, fruitcake, noten

Smaak

Intens rijk en zacht van smaak van zoete sherry, honing, rijp fruit en notities van tabak, drop en teer met een vleugje winterse kruiden

Afdronk

Een langdurige afdronk van noten, amandelen, rook en eikenhout

 


Flora & Fauna, ook wel F&F is een zo genoemde private bottelaar, die is opgericht door Diageo. F&F is een populaire bottelaar, maar die in de loop van de jaren economisch sterk achteruit is gegaan. De serie van deze bottelaar is al een lange tijd beëindigd en enkele bottelingen zijn helemaal niet meer verkrijgbaar, gelukkig is er bij Drankgigant.nl een ruime collectie aanwezig. Op de distilleerderijen van Diageo die over een winkel beschikken, worden ook nog enkele soorten verkocht. De naam van deze bottelaar is Michael Jackson. 

 

Geschiedenis Dailuaine Distillery:

William Mackenzie richtte Dailuaine Distillery op in het jaar 1852. Helaas overleed hij in 1865 en toen besloot zijn weduwe de distilleerij door te geven aan James Fleming. Hij was een bankier uit Aberlour. Fleming besloot samen met de zoon van William ‘Mackenzie & Company’ op te richten.

In het jaar 1884 werd Dailuaine gerenoveerd en uitgebreid en zo werd het in 1891 ‘Dailuaine-Glenlivet Distillery Ltd’. In 1898 fuseerde het bedrijf met Talisker en werd de naam Dailuaine-Talisker Distilleries Ltd.

In 1915 overleed ook zoon Mackenzie toen werd het bedrijf gekocht door John Dewar & Sons, John Walker & Sons en James Buchanan. De distilleerderij werd geteisterd door brand in 1917 en moest daardoor zijn deuren sluiten. 3 jaar laten werd de distilleerderij opnieuw geopend. In 1960 werd de distilleerderij weer compleet gerenoveerd en uitgebreid van 4 naar 6 ketels.

United Distillers nam Dailuaine Distillery over in 1987 en is daar tot op de dag van vandaag nog steeds trots eigenaar van.