Brewdog Punk India Pale Ale

33 cl

Brewdog Punk India Pale Ale

33 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 2,49
Excl. € 0,10 statiegeld
  • Vanaf 24 voor € 2,39 per stuk
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Inhoud 33 cl
Land Verenigd Koninkrijk
Brouwerij Brew Dog
Type Bier IPA
Alcohol % 5,6 %
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

India Pale Ale, ook wel IPA genoemd, valt onder de categorie Pale Ale. IPA werd voor het eerst gebrouwen in Engeland, en was bedoeld voor de markt in Londen. De Punk Inida Pale Ale heeft een wat zoetere smaak en geur door de tropische vruchten en een kleine beetje karamel. De nasmaak is bitter door het hoge hop gehalte.

Geschiedenis IPA:

In de 18e eeuw is het begonnen met Pale Ale, omdat Engeland toentertijd veel overzeese kolonies had transporteerde de Engelsen, met behulp van schepen, het bier naar de locaties. Omdat een tocht naar India vijf maanden duurde, moest er een nieuw en langer houdbare biersoort komen. Door de houdbaarheid te verhogen, werd er meer hop bij het bier gedaan en werd het alcoholpercentage verhoogd. Inida Pale Ale heeft vaak een fruitachtige smaak en geur. De nasmaak daarentegen is vaak bitter door het hoge hop gehalte.

Geschiedenis Brewdog:

Brewdog is opgericht door twee mannen uit Engeland uit een spontane actie om bier te gaan brouwen, puur omdat de industriële bieren de markt domineerden. Eerst werden er kleine hoeveelheden gemaakt en verkocht op lokale markten in de buurt. Nu is BrewDog uitgegroeid tot een bekende brouwerij met veel originele variaties zoals de Harcore IPA en de Death Pony Pale Ale.