Brecon Special Reserve Gin

70 cl

Brecon Special Reserve Gin

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 18,95
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Inhoud 70 cl
Soort Kruidige Gin
Alcohol % 40 %
Merk Brecon
Herkomst Verenigd Koninkrijk
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Brecon Special Reserve Gin is een prijzenwinnende gin, Brecon Special Reserve Gin werd met goud bekroond in zijn klasse bij de International Wines & Spirits Competition, de belangrijkste competitie in drankenland. Brecon werd geprijsd om zijn helderheid en puurheid, zowel in de fles als ingeschonken in een glas is de gin van ongekende helderheid en de smaak herbergt enkele prachtige, bijna perfecte, tonen en hints van diverse botanische ingrediënten. Men rept zelfs al over een nieuwe 'soort' gin die met de Brecon Special Reserve wordt aangeboord!

Nou is de Brecon uitzonderlijk goed, en heeft net als de black death gin hoge prijzen behaald. Is het ook een drank om te mixen? Achter die vraag hebben velen hun twijfels gezet. Men denkt dat zijn smaak verloren gaat als het gemixt wordt, dit puur omdat de gin een perfecte smaak heeft.  Het kan gemixt worden met verschillende soorten tonic, 1724 of Schweppes, maar probeer te experimenteren met martini of gooi er wat kruiden door heen zoals saffraan! Dit wordt ook vaak bij de monkey47 gedronken. En je Gin & Tonic krijgt er een mooi goud gelig kleurtje van!

Een duidelijke smaak van jeneverbessen heeft de boventoon, een smaak die omhuld is met koriander en delicate hints van kruidige kaneel. Eenmaal gemixt komen smaken als frisse citrusvruchten zoals sinasaappel en limoen tevoorschijn. Hints van nootmuskaat, zoethout en angelica zijn tevens waar te nemen en vormen een harmonieus geheel. Brecon Special Reserve Gin heeft een voortreffelijk prijs/kwaliteit verhouding, een prachtig distillaat die het proeven dan ook zeker waard is!

Geschiedenis

Om deze gin te maken hebben ze net als bij hun Whisky, Penderyn welsh whisky, gebruik gemaakt van wetenschap en kunst. Een groep vrienden met een en de zelfde visie ging er samen op uit en zwerend hun dromen waar te maken. Hun droom was niet perse rijk worden, wat hun uiteraard wel is gelukt, maar meer passie voor het distilleren hebben en whisky of gin van waarde maken.

Dus toen ze het perfecte plaatsje in Wales gevonden hadden, in een klein dorpje genaamd Penderyn besloten ze daar hun 1e kleine distilleerderij op te richten. Een koperen pot stil die er voor zorgt dat de producten de waarde krijgt die het verdiend en niet te vergeten de aroma’s. Deze potstill haalt onzuiverheden weg die 92% van de anderen laat zitten. Daardoor zorgt het voor finesse en rijkdom aan smaak.

Daarnaast hebben ze hun eigen Brecon bron die hun voor ziet van de zuiverste bronwater die nodig is voor hun whisky en Gin. Alles wat ze nodig hebben om groot te worden, namelijk: Liefde en passie voor het product en het vak, bronwater, manschap en koperen pot stills, is aanwezig in Penderyn. Vandaar dat ze zo succesvol zijn geworden.