Brecon Special Reserve Gin

€ 23,95

Direct leverbaar !

Brecon Special Reserve Gin is een prijzenwinnende gin, Brecon Special Reserve Gin werd met goud bekroond in zijn klasse bij de International Wines & Spirits Competition, de belangrijkste competitie in drankenland. Brecon werd geprijsd om zijn helderheid en puurheid, zowel in de fles als ingeschonken in een glas is de gin van ongekende helderheid en de smaak herbergt enkele prachtige, bijna perfecte, tonen en hints van diverse botanische ingrediënten. Men rept zelfs al over een nieuwe 'soort' gin die met de Brecon Special Reserve wordt aangeboord!

Nou is de Brecon uitzonderlijk goed, en heeft net als de black death gin hoge prijzen behaald. Is het ook een drank om te mixen? Achter die vraag hebben velen hun twijfels gezet. Men denkt dat zijn smaak verloren gaat als het gemixt wordt, dit puur omdat de gin een perfecte smaak heeft.  Het kan gemixt worden met verschillende soorten tonic, 1724 of Schweppes, maar probeer te experimenteren met martini of gooi er wat kruiden door heen zoals saffraan! Dit wordt ook vaak bij de monkey47 gedronken. En je Gin & Tonic krijgt er een mooi goud gelig kleurtje van!

Een duidelijke smaak van jeneverbessen heeft de boventoon, een smaak die omhuld is met koriander en delicate hints van kruidige kaneel. Eenmaal gemixt komen smaken als frisse citrusvruchten zoals sinasaappel en limoen tevoorschijn. Hints van nootmuskaat, zoethout en angelica zijn tevens waar te nemen en vormen een harmonieus geheel. Brecon Special Reserve Gin heeft een voortreffelijk prijs/kwaliteit verhouding, een prachtig distillaat die het proeven dan ook zeker waard is!

Geschiedenis

Om deze gin te maken hebben ze net als bij hun Whisky, Penderyn welsh whisky, gebruik gemaakt van wetenschap en kunst. Een groep vrienden met een en de zelfde visie ging er samen op uit en zwerend hun dromen waar te maken. Hun droom was niet perse rijk worden, wat hun uiteraard wel is gelukt, maar meer passie voor het distilleren hebben en whisky of gin van waarde maken.

Dus toen ze het perfecte plaatsje in Wales gevonden hadden, in een klein dorpje genaamd Penderyn besloten ze daar hun 1e kleine distilleerderij op te richten. Een koperen pot stil die er voor zorgt dat de producten de waarde krijgt die het verdiend en niet te vergeten de aroma’s. Deze potstill haalt onzuiverheden weg die 92% van de anderen laat zitten. Daardoor zorgt het voor finesse en rijkdom aan smaak.

Daarnaast hebben ze hun eigen Brecon bron die hun voor ziet van de zuiverste bronwater die nodig is voor hun whisky en Gin. Alles wat ze nodig hebben om groot te worden, namelijk: Liefde en passie voor het product en het vak, bronwater, manschap en koperen pot stills, is aanwezig in Penderyn. Vandaar dat ze zo succesvol zijn geworden.

 

Meer informatie
Merk Brecon
Land Verenigd Koninkrijk
Leeftijd Niet Vermeld
Inhoud 70 cl
Gewicht 1.3000
Alcoholpercentage in % 40
Soort gin Kruidige Gin
Biologisch geproduceerd Onbekend
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Brecon Special Reserve Gin
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.