Boon Oude Geuze

37,5 cl

Boon Oude Geuze

37,5 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 2,99
Excl. € 0,20 statiegeld
  • Vanaf 24 voor € 2,90 per stuk
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Inhoud 37,5 cl
Land Belgie
Brouwerij Boon
Type Bier Fruit
Alcohol % 6,5 %
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Geuze Boon is een bier dat traditioneel word gebrouwen in België door Brouwerij Boon in Lembeek. Door de spontane gisting en 2 jaar rijping op eikenhouten vaten krijgt de Boon Oude Geuze een zeer speciale champagne-achtige smaak. Het bier heeft een goud gele kleur en een alcoholgehalte van 6,5% per volume. De Boon Oude Geuze word gemengd met jonge en oude gegiste lambiek en hierna word er een champagne methode op toegepast. Dat maakt deze Geuze tot een echte klassieker. De smaak bestaat uit licht fruit en de afdronk is lang en bitter. Ook de Kriek Boon is erg lekker en word net als alle andere bieren van de brouwerij gerijpt op eikenhouten vaten.

Geschiedenis

Brouwerij Boon is sinds 1975 in handen van Frank Boon, hij luidde de authentieke lambiek en geuze in. De brouwerij werd opgericht in 1680 met een hoeve en brouwerij-stokerij in Lembeek. Vanaf 1875 begint Louis Paul, de koper van de brouwerij, met het brouwen van lambiek en faro. Na veel wisselingen van eigenaar word de brouwerij uiteindelijk verkocht aan Frank Boon, de huidige eigenaar.