Direct leverbaar!

Beschrijving

Een mix van, gemiddeld, 6 jaar oude rum die allen gedistilleerd zijn uit suikerriet sap en allemaal hebben gerijpt in bourbon vaten om zo een karakteristieke smaak te leveren. De gerijpte rum wordt zorgvuldig gefilterd door houtskool om de kleur, afkomstig van het rijpproces, bij te stellen en om verfijnde aroma’s aan de rum toe te voegen.

Het resultaat mag er zijn; een kristalheldere en gladde rum met een zacht karakter en een romige textuur. De smaak bevat hints van vanille en eiken met hier en daar een vleugje kokos. Op de neus zijn geuren te herkennen van groene appel, ananas en zelfs hooi, een zeer complexe en weluitgebalanceerde rum die menig rum-drinker zal kunnen waarderen!

Geschiedenis
Ron Barceló is ontstaan door Julian Barceló, een Spaanse emigrant geboren in Mallorca. Hij begon het bedrijf in 1930 onder de naam Barceló & Co in Santo Domingo in de Dominicaanse Repubiek. Het duurde niet lang voor dat het Barcelo merk belangrijk werd tussen de lokale rum merken en uiteindelijk moest opboksen tegen de grootste en meest prestigieuze Dominicaanse bedrijven. Gedurende de jaren ’80 werd de Ron Barceló rum de bekendste rum in de Dominicaanse republiek. De export groeide en het bedrijf begon buiten de Cariben  te distribueren, in 1994 werd Ron Barceló geëxporteerd naar ruim 10 landen, met Spanje als grootste afnemer.

Meer informatie

Locatie
C-08-09-01
Merk
Barcelo
Land
Dominicaanse Rep.
Leeftijd in jaren
Niet Vermeld
Inhoud
70 cl
Locatie
C-08-09-01
Merk
Barcelo
Land
Dominicaanse Rep.
Leeftijd in jaren
Niet Vermeld
Inhoud
70 cl
Gewicht in KG
1.30
Alcoholpercentage
38
EAN:
7461323129480
Kcal per 100ml
210
Type rum
Witte Rum

Reviews

Er zijn nog geen reviews van dit product.
Zelf ervaring? Deel uw mening!
Moment geduld...

U heeft uw review aangeboden ter goedkeuring.

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.