Yamazaki 12 Year

70 cl

Yamazaki 12 Year

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 179,50
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Merken Yamazaki
Land Japan
Leeftijd 12
Inhoud 70 cl
Alcohol % 43 %
Type Japanese
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

De Yamazaki 12 Year is wederom een lekkere Japanse whisky afkomstig uit de Japanse klassieker Yamazaki. Deze editie uit Yamazaki die een rijpingsproces van 12 jaar heeft doorstaan kwam voor het eerst op de markt in 1984. De neus is van goede body met veel notenolie en schil, een aangename floraal karakter met een beetje tropisch fruit. De smaak is soepel en zacht met een goede zoetheid en de winter kruiden. Een mooie citrus noot ontwikkeld met meer tropische fruit noten en een beetje rum. De afdronk is middellang met fruit en levenslust.

Geschiedenis:

De Yamakazi Distillery is een Japanse whisky distilleerderij in Shimamoto, Osaka Prefecture, in handen van Suntory. Het werd geopend in 1923 en was de eerste whisky Japanse distilleerderij ooit ! Er werd een aantal van maar liefst zevenduizend flessen onvermengde malt whisky tentoongesteld in de ''Whisky Library''. In 1923 had Shinjiro Torri, de stichter van Suntory en de vader van de Japanse whisky, de eerste malt whisky in Japan gebouwd. Aan de locatie van de distilleerderij (de rand van de oude hoofdstad van Kyoto) liggen zuivere wateren, een goede diversiteit van het klimaat en een hoge luchtvochtigheid. Dit is kortom de ideale omgeving voor de rijping van een goede whisky! Op de dag van vandaag is Yamazaki de meest populaire single malt whisky in Japan en begint deze drank zijn erkenning te krijgen over de hele wereld. Suntory Yamazaki wordt momenteel naar maar liefst 25 landen geëxporteerd, waaronder de Verenigde Staten.