Whyte & Mackay 13 Year

70 cl

Whyte & Mackay 13 Year

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 24,95
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Locatie ton1
Merken Whyte Macay
Land Schotland
Leeftijd 13
Inhoud 70 cl
Alcohol % 40 %
Type Blended
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Whyte & Mackay, deze dertien jaar oude blend is gemaakt met behulp van hetzelfde huwingsproces als de Whyte & Mackay Special. Het resultaat is echter dieper en meer geprononceerd, en wel om vier redenen;

1: De in totaal 25 gebruikte whisky's ouder, ten minste twaalf jaar oud en soms nog ouder, wanneer ze met elkaar worden gehuwd.  
2: De eerste huwing maar liefst twaalf maanden in beslag nam, zodat de leeftijd van de malt op 13 jaar komt. Een heel jaar is een behoorlijk lange tijd om de onderdelen van een blend te huwen, maar Whyte & Mackay noemt het een 'liefdevol huwelijk'. Op dat moment worden de zes graanwhisky's toegevoegd voor de tweede huwing.
3: Het aandeel van de malts grote dan bij de special, ook al zitten er wel minder soorten malt in deze blend. Normaal geldt: hoe ouder de blend van Whyte & Mackay, des te groter het aandeel van maltwhisky in verhouding.
4: The Thirteen bevat naar verhouding meer sherrygerijptemalts; meestal is zo'n 10 tot 15 % van de malts in The Thirteen sherrygerijpt, terwijl de rest is gerijpt op bourbonvaten van Amerikaans eiken.

Het resultaat van deze vier factoren is een blend die iets zwaarder en donkerder is dan de Special, met meer gewicht en iets plechtstatiger.

De geur is fruitig en elegant - donkere en gele rozijnen, banaan - en ook suikeramandelen, cornflakes en wat stopverf. De smaak is lekker stevig. Ijslolly's met kruidige gembercake, waarvan de kruidige smaak lang blijft hangen in de afdronk