White Horse

€ 14,99

Direct leverbaar !

Liefhebbers van flauwe grappen zullen White Horse misschien kennen, ook al hebben ze hem nog nooit geproefd. De grap gaat als volgt: Een paard(een schimmel natuurlijk) bestelt een biertje in de kroeg. De barman zegt:'Wat vreemd dat je bier bestelt terwijl er een whisky naar je vernoemd is.' Het paard antwoord: 'Hoezo - Eric?'

Gelukkig is de whisky een stuk beter dan de grap. White Horse werd in 1890 op de markt gebracht en is vernaamd naar The White Horse, een herberg in Edinburgh die het beginpunt vormde voor de achtdaagse tocht naar Londen. De herberg was op zijn beurt vernoemd naar de schimmel waarop koningin Mary van en naar het Paleis Holyroodhouse reed.

De bedenker van de blend, de geniale, excentrieke en megalomane Peter Mackie, kwam met het innovatieve idee om schroefdoppen te gebruikten in plaats van kruken. Mackie was opgeleid bij Lagavulin, de geestelijke thuis basis van White Horse, en de malt van Lagavulin is al lange tijd een van de belangrijkste componenten van deze blend en geeft hem zijn rokerige hart. Daarnaast zijn nog verschillende andere malts gebruikt, waaronder Craggamore, Caol Ila, Talisker en Glen Elgin.

Deze bijzondere whisky bevat taai graan en turf in de neus, gestoofde pruimen en een klein puntje banoffeetaart. Licht en nootachtig op de tong, met geleidelijk steeds meer peper.

Meer informatie
Locatie WH10
Merk White Horse
Land Schotland
Leeftijd Niet Vermeld
Inhoud 70 cl
Gewicht 1.3000
Alcoholpercentage in % 40
Type whisky Blended
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:White Horse
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.