White Horse 1900

50 cl

White Horse 1900

50 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 12,50
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Merken White Horse
Land Verenigd Koningkrijk
Leeftijd Niet vermeld
Inhoud 50 cl
Alcohol % 40 %
Type Blended
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Rijke blended whisky met volle houtachtige tonen, gemaakt voor de Russische mark waar exclusieve blends de markt bepalen.

Liefhebbers van flauwe grappen zullen White Horse misschien kennen, ook al hebben ze hem nog nooit geproefd. De grap gaat als volgt: Een paard(een schimmel natuurlijk) bestelt een biertje in de kroeg. De barman zegt:'Wat vreemd dat je bier bestelt terwijl er een whisky naar je vernoemd is.' Het paard antwoord: 'Hoezo - Eric?'

Gelukkig is de whisky een stuk beter dan de grap. White Horse werd in 1890 op de markt gebracht en is vernaamd naar The White Horse, een herberg in Edinburgh die het beginpunt vormde voor de achtdaagse tocht naar Londen. De herberg was op zijn beurt vernoemd naar de schimmel waarop koningin Mary van en naar het Paleis Holyroodhouse reed.

De bedenker van de blend, de geniale, excentrieke en megalomane Peter Mackie, kwam met het innovatieve idee om schroefdoppen te gebruikten in plaats van kruken. Mackie was opgeleid bij Lagavulin, de geestelijke thuis basis van White Horse, en de malt van Lagavulin is al lange tijd een van de belangrijkste componenten van deze blend en geeft hem zijn rokerige hart. Daarnaast zijn nog verschillende andere malts gebruikt, waaronder Craggamore, Caol Ila, Talisker en Glen Elgin.

Deze bijzondere whisky bevat taai graan en turf in de neus, gestoofde pruimen en een klein puntje banoffeetaart. Licht en nootachtig op de tong, met geleidelijk steeds meer peper.