West Cork Black Cask

€ 32,50

Direct leverbaar !

West Cork Black Cask is een blended Whisky van de West Cork Distillers uit het westen van Ierland. Deze blend is gerijpt op gebrande bourbon vaten, hierdoor heeft hij een mooie donkere kleur met hinten van vanille en honing die terug komen in zowel het aroma als de smaak.

West Cork achtergrond:

West Cork Distillery is van oorsprong gevestigd in Union Hall. Dit is kleine vissersdorpje met slechts 196 inwoners staat symbool op de fles door de vissersboot op het nieuwe label. In 2013 verhuisde de distilleerderij naar een grote productiehal in Skibbereen, West Cork om zo de kunnen voldoen aan de groeiende vraag van de Irish Whiskey.

De distilleerderij ligt op ongeveer een uur rijden van Cork, dit is na Dublin de grootste stad van Ierland. West Cork is het meest zuidwestelijke gebied wat bekend is om zijn typische Ierse landschap, heuvelachtig, groen en ruig kusten met oude kastelen en schilderachtige dorpjes.

De Ieren staan bekend als eigenzinnig volk, hierbij spannen de inwoners van Cork de kroon. Zij komen gegarandeerd in verzet als zij dat nodig vinden, en laten zich de wet zeker niet voorschrijven. De Corkonians zo als zij worden genoemd stonden bijvoorbeeld vooraan in de Ierse onafhankelijkheidsstrijd. Het is dus niet voor niets dat het graafschap Cork ook wel “ Rebel County “ wordt genoemd. Gelukkig vinden we deze eigenzinnigheid ook terug in de handcrafed whiskey van West Cork Distillery

Meer informatie
Locatie WH 6
Merk West Cork
Inhoud 70 cl
Alcoholpercentage 40 %
Leeftijd Niet Vermeld
Land Ierland
Type whisky Blended, Irish
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:West Cork Black Cask
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.