Wenneker Trinidad & Tobago Cask Finish Genever

50 cl

Wenneker Trinidad & Tobago Cask Finish Genever

50 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 20,95
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Inhoud 50 cl
Alcohol % 36 %
Land Nederland
Merk Wenneker
Soort / Type Oude Jenever
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Wenneker Trinidad & Tobago Cask Finish Genever is gelagerd op vaten afkomstig van een distilleerderij uit Trinidad & Tobago, waar mooie carribische rum gedurende 8 jaar op heeft gerijpt. Dat is ook de reden dat de vlag van dit land aanwezig is op het etiket. Deze genever heeft zachte, en toch wat zoete geur door de vanille. De zachte en zoete smaak heeft tonen van vanille, kokos en suiker die verwijzen naar de lagering op rumvaten. Van deze genever zijn maar 1853 flesjes gebotteld.

Prijzen:

2014 International Wine & Spirit Competition won hij Zilver !

Geschiedenis

Op 16 februari 1963 kreeg Hendrick Steeman de vergunning om in Schiedam twee brandewijnketels te plaatsen. Dat was het begin van de distilleerderij en branderij die in 1812 in handen viel van Joannes Wenneker.

De achterkleinzoon van Joannes, Franciscus Wenneker, moest door gebrek aan opvolgers het bedrijf verkopen aan een Mouter genaamd: Johannes Cornelis van der Tuijn.

In de zestiger jaren groeide Wenneker uit zijn jasje door toenemende export en gestage groei. In Schiedam was het echter niet toegestaan om uit te breiden, daarom heeft Wenneker de knoop doorgehakt en is verplaatst naar Roosendaal, wat logistiek gezien de beste plek was omdat het tussen de haven van Antwerpen en Rotterdam lag.

Tegenwoordig levert Wenneker aan meer dan 50 landen en is het bedrijf altijd nog volop in beweging.