Villa De Varda Grappa Nosiola

€ 29,95

Direct leverbaar !

Villa de Varda Nosiolais is een mooie heldere grappa. De grappa is 100% gemaakt van de Nosiola druif afkomstig uit de vallei di Cembra. De grappa is gedistilleerd in bijzondere koperen ketels en daarna minimaal zes maanden in roestvrijstalen tanks gerijpt. De grappa heeft aroma's van fruit, zachte bloemen en een hint van hazelnoot. De smaak is zacht, aangenaam, elegant en u vind tevens de hint van hazelnoot terug. De grappa is heerlijk als aperitief, bij vis- en vleesgerechten, in de koffie, in cocktails en na de lunch. Al met al is deze grappa een bron van genot.

De perfecte serveertemperatuur is rond 13 graden.

Geschiedenis:

In het noorden van Italië in een klein stadje genaamd Mezzolombardo in de regio Trentino begon Michele Dolzan begin 19e eeuw zijn distilleerderij. Ondertussen is de vierde generatie alweer bezig met he najagen van zijn droom, het maken van distillaten als Grappa.

Dr. Luigi Dolzan is gepassioneerde erfgenaam van de tradities en van de leer van zijn grootvader, hij blijft destilleren en terwijl hij dit doet houdt hij veel aandacht voor de aan zijn voorouders diepgewortelde idealen. Om zijn vakbekwaamheid en inzet te belonen, slaat de president van Italië - Carlo Azeglio Ciampi – de toegekend eigenaar Villa de Varda's tot Ridder van de Italiaanse Republiek.

Dr. Luigi Dolzan werd ook de graad van doctor in de wetenschappen Bestuur Honoris Causa verleend door de Clayton University in Saint Louis, Missouri, USA. Een dergelijke prijs werd persoonlijk overhandigd aan hem door Madeleine K. Albright - de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken op dat moment. Dr. Dolzan is trots op deze titel, omdat ze de passie die hij schenkt aan zijn producten bevestigen en vormen een garantie van kwaliteit voor zijn klanten.
Onder de strikte controle van een dergelijke deskundige als dr. Dolzan, Villa de Varda produceren zij veertien verschillende soorten mono-typische grappa's - allemaal zorgvuldig gedistilleerd met de zogenaamde "de Varda Method" - evenals fruit brandewijn en likeuren.

De Dolzans zijn erfgenamen van een lange bekende traditie van de wijnbouw en wijn bereiding die van generatie op generatie is overgedragen aan de andere: hierbij is een brug tussen verleden en heden gebouwd. Een dergelijke traditie wordt voortgezet tegenwoordig met Luigi's zonen Michele (sales manager) en Mauro (oenoloog en technicus). Volgens de leer van hun vader, hebben de twee broers voortdurend de zorg over de verkennen van de markt, alsmede de technologische veranderingen en innovaties, zodat zij een modern bedrijf met respect voor traditie hebben.

De warme en vriendelijke sfeer onder de medewerkers zorgt voor een enthousiast team, waarbij de klanten altijd welkom zijn bij Villa de Varda.

Meer informatie
Merk Villa de Varda
Inhoud 70 cl
Alcoholpercentage 40 %
Land Italie
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Villa De Varda Grappa Nosiola
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.