Vieux Pontarlier Absinthe 65

€ 79,95

Direct leverbaar !

Vieux Pontarlier Absinthe 65. Deze historische absinthe wordt gedistilleerd met lokaal geteelde alsem (Artemisia absinthium), die wordt beschouwd als de mooiste van de wereld. Samen met groene anijs zaad, Provençaalse venkelzaad en een aantal extra aromatische kruiden en specerijen is dit recept trouw aan het oorspronkelijke recept. Er zijn geen zoetstoffen toegevoegd van welke aard dan ook zijn verfrissende smaak volledig verkregen is uit de combinatie van planten en vaardigheden van de distilleerder.

Geschiedenis van de absint

Henri-Louis Pernod een likeur stoker stichtte in 1798 een absintdistilleerdij. In1805 is Absint voor het eerst commercieel geproduceerd door Henri-Louis Pernod. Het recept die hij al eerder gekocht had kwam van de Franse arts Ordinaire. Hoewel de drank van oorsprong een volksdran is, werd absint in de 19e eeuw vooral populair onder de kunstenaars. De kunstenaars gaven absint ook de bijnaam ‘’de groene fee’’.de fee was voor hen een belangrijke bron voor inspiratie. Deze veronderstelling heeft ook te maken met de bijdrage van de mythe van de effecten van absint. Ondanks dat zou Vincent ban Gogh er zijn gele periode aan te danken hebben.
Er zijn zelfs beroemde mensen die ´´absintdrinkers’’ worden genoemd, dit zijn onder andere Charles Baudelaire, Guy de Maupassant en de Amerikaanse rockster Marilyn Manson. De laatst genoemde heeft zelfs zijn eigen absint gemaakt genaamd ´´Mansinthe´´, hoewel deze huidige niet te vergelijken zijn met de oorspronkelijke drankjes.

In de 20e eeuw werd het drankje zelfs in een aantal Europese landen zelfs verboden. Dit kwam doordat je zou gaan hallucineren van een bestanddeel thujon wat in Absint is vermengd. Aanleiding van dit verbod was dat er een tragisch geval was gebeurd in Zwitserland. Een man die alcoholverslaafd was en op een avond 2 glaasjes Absint had gedronken en vervolgens zijn gezin vermoordde.

 

Meer informatie
Inhoud 70 cl
Alcoholpercentage 65 %
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.