Veuve Clicquot Rosé Klein

37,5 cl

Veuve Clicquot Rosé Klein

37,5 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 31,50
  • Vanaf 6 voor € 30,95 per stuk
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Inhoud 37,5 cl
Alcohol % 13 %
Land Frankrijk
Merk Veuve Clicquot
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Dit is de kleine versie vanVeuve Clicquot Rosé. De Veuve Clicquot Rosé klein heeft een inhoud van 37.5cl. Eén van de beste champagnes ooit, een champagne die rood en geel fruit op voortreffelijke wijze samenbrengt. Een combinatie in precies de juiste hoeveelheden waardoor die prachtig in balans is, aan het geheel is nog eens rode wijn (14%) toegevoegd van de eigen grand cru wijngaarden uit Bouzy. De combinatie bestaat uit de druifsoorten Pinot Noir, Chardonnay en Pinot Meunier. De diep roze kleur is prachtig helder en herbergt talloze, miniscule bubbels en wordt omringd door zalige aroma’s van fris rood fruit zoals kersen en frambozen. Heerlijk! De smaak is redelijk krachtig en veneus met een uitgesproken Pinot Noir en heerlijke tonen van rood fruit, gekonfijte ingrediënten en zachte kruiden.

Phillipe Clicquot richtte in 1772 het wijnhuis Clicquot op. In 1798 heeft hij dit wijnhuis overgedragen aan zijn zoon, Francios Clicquot. Francios was gelukkig getrouwd met Barbe Nicole Ponsardin. In het jaar 1805 kwam hij op 27 jarige leeftijd plotseling om het lleven en werd het Clicquot wijnhuis geërfd door zijn vrouw. De weduwe werd de dragende kracht achter dit wijnhuis en kreeg de naam ‘grande dame’. Zij heeft in 1810 de naam van het wijnhuis veranderd van Clicquot naar Veuve Clicquot Ponsardin, onder deze naam is het wijnhuis wereldberoemd geworden. Het wijnhuis heeft ondertussen een rijke geschiedenis en heeft onder andere de horizontale remuage uitgevonden in 1816. Via deze methode kunnen dode gistcellen verwijdert worden zonder dat het karakter of de bubbels daar kwalitatief op achteruit gaan en daarbij komt dat de champagne kristalhelder blijft. Ook was de grande dame er verantwoordelijk voor dat in 1814 het Rusland van tsaren opende voor champagne. Volgens velen is het de weduwe Clicquot degene die voor het eerst rosé champagne heeft geproduceerd. 

Het wijnhuis beschikt over onder andere zo’n 515 hectare aan wijngaarden in de champagne streek. Deze druivenoogst is verantwoordelijk voor ongeveer 30% van de jaarproductie en de overige 70% wordt ingekocht door druifboeren. In de keldergangen van 24 kilometer lengte laten ze tientallen miljoenen flessen champagne tot rust komen. Veuve Clicquot Ponsardin produceert jaarlijks 17 miljoen flessen. Over de hele wereld staat Veuve Clicquot nu bekend om zijn kracht, exceptionele smaak en zijn kwaliteit.