Veuve Clicquot Rosé

75 cl

Direct leverbaar !

Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*

€ 59,95
Plus
Minus
 • VEILIG ONLINE BETALEN

Beschrijving

Dit is een van beste champagne ooit gemaakt! Een werkelijk heerlijke champagne die rood en geel fruit voortreffelijk weet samen te brengen. De combinatie is prachtig in balans, dit komt door de het gebruik van de juiste hoeveelheden. Hieraan is nog 14% rode wijn toegevoegd. De Rode wijn die toegevoegd wordt komt van de eigen grand cru wijngaarden uit Bouzy te Frankrijk. De Pinot Noir, Chardonnay en Pinot Meunier hebben een grote rol in deze overheerlijke wijnen en de productie hiervan. de kleur van de champagne is erg uitnodigend, een diepe roze kleur is echt prachtig en herbergt talloze, minuscule bubbels. Naast de kleur zijn er ook zalige aroma’s van fris rood fruit zoals kersen en frambozen. De smaak is redelijk krachtig en veneus met een uitgesproken Pinot Noir en heerlijke tonen van rood fruit, gekonfijte ingrediënten en zachte kruiden. De Veuve Clicquot Rosé van 75 cl is ook verkrijgbaar met een inhoud van 150 cl, deze is verkrijgbaar onder de naam Veuve Clicquot Rosé Magnum XL

Veuve Clicquot  Rosé bieden wij u ook aan in een elegante geschenkkist. Veuve Clicquot Rosé in geschenkkist is een perfect cadeau om te geven en om te krijgen.

Phillipe Clicquot richtte in 1772 het wijnhuis Clicquot op. In 1798 heeft hij dit wijnhuis overgedragen aan zijn zoon, Francios Clicquot. Francios was gelukkig getrouwd met Barbe Nicole Ponsardin. In het jaar 1805 kwam hij op 27 jarige leeftijd plotseling om het lleven en werd het Clicquot wijnhuis geërfd door zijn vrouw. De weduwe werd de dragende kracht achter dit wijnhuis en kreeg de naam ‘grande dame’. Zij heeft in 1810 de naam van het wijnhuis veranderd van Clicquot naar Veuve Clicquot Ponsardin, onder deze naam is het wijnhuis wereldberoemd geworden. Het wijnhuis heeft ondertussen een rijke geschiedenis en heeft onder andere de horizontale remuage uitgevonden in 1816. Via deze methode kunnen dode gistcellen verwijdert worden zonder dat het karakter of de bubbels daar kwalitatief op achteruit gaan en daarbij komt dat de champagne kristalhelder blijft. Ook was de grande dame er verantwoordelijk voor dat in 1814 het Rusland van tsaren opende voor champagne. Volgens velen is het de weduwe Clicquot degene die voor het eerst rosé champagne heeft geproduceerd. 

Het wijnhuis beschikt over onder andere zo’n 515 hectare aan wijngaarden in de champagne streek. Deze druivenoogst is verantwoordelijk voor ongeveer 30% van de jaarproductie en de overige 70% wordt ingekocht door druifboeren. In de keldergangen van 24 kilometer lengte laten ze tientallen miljoenen flessen champagne tot rust komen. Veuve Clicquot Ponsardin produceert jaarlijks 17 miljoen flessen. Over de hele wereld staat Veuve Clicquot nu bekend om zijn kracht, exceptionele smaak en zijn kwaliteit.

Meer informatie

 • Locatie
  D-04-08-02
 • Merk
  Veuve Clicquot
 • Land
  Frankrijk
 • Inhoud
  75 cl
 • Gewicht in KG
  1.900000
 • Alcoholpercentage
  12.5
 • Materiaal Fles
  Glas
 • EAN:
  3049614003417

Schrijf uw eigen review
Uw waardering

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.