Veuve Clicquot Rich

€ 69,50

Direct leverbaar !

Veuve Clicquot Rich is een nieuwe champagne geïnspireerd door een frisse nieuwe visie voor de moderne drinken, Rich staat van oudsher voor zoeter van wegen het suikergehalte waardoor deze champagne geschikt wordt voor het toevoegen van ingrediënten zoals bijvoorbeeld komkommer, paprika of andere soorten. Hoe creatief ben jij ?

De Veuve Clicquot Rich is een zoete champagne met hinten van bloemen en citrus, de champagne is gemaakt om van te genieten met wat ijs. De Rich kan worden gecombineerd met een brede selectie van de ingrediënten: komkommer, selderij, ananas, grapefruit schil, paprika of thee.

Veuve Clicuot Brut is één van de meest gedronken champagnes ter wereld, het is dan ook een champagne van consistente kwaliteit. Men bereikt dit door gebruik te maken van maar liefst 60 verschillende crus van de laatste oogst, verder bestaat de champagne nog eens voor 30% uit vins de reserve. De champagne wordt minimaal 30 maanden sur lattes gelegd, ofwel gerijpt, in de kelders van Veuve Clicquot, een aanzienlijke periode vergeleken met de wettelijke eis van 15 maanden! Ook de  grote en kleine variant zijn bij ons verkrijgbaar, de Veuve Clicquot Brut Magnum 1,5 Liter en de Veuve Clicquot Brut Klein.

Veuve Clicquot Brut bieden wij u ook aan in een elegante geschenkkist. Veuve Clicquot Brut in geschenkkist is een perfect cadeau om te geven en om te krijgen.

Phillipe Clicquot richtte in 1772 het wijnhuis Clicquot op. In 1798 heeft hij dit wijnhuis overgedragen aan zijn zoon, Francios Clicquot. Francios was gelukkig getrouwd met Barbe Nicole Ponsardin. In het jaar 1805 kwam hij op 27 jarige leeftijd plotseling om het lleven en werd het Clicquot wijnhuis geërfd door zijn vrouw. De weduwe werd de dragende kracht achter dit wijnhuis en kreeg de naam ‘grande dame’. Zij heeft in 1810 de naam van het wijnhuis veranderd van Clicquot naar Veuve Clicquot Ponsardin, onder deze naam is het wijnhuis wereldberoemd geworden. Het wijnhuis heeft ondertussen een rijke geschiedenis en heeft onder andere de horizontale remuage uitgevonden in 1816. Via deze methode kunnen dode gistcellen verwijdert worden zonder dat het karakter of de bubbels daar kwalitatief op achteruit gaan en daarbij komt dat de champagne kristalhelder blijft. Ook was de grande dame er verantwoordelijk voor dat in 1814 het Rusland van tsaren opende voor champagne. Volgens velen is het de weduwe Clicquot degene die voor het eerst rosé champagne heeft geproduceerd. 

Het wijnhuis beschikt over onder andere zo’n 515 hectare aan wijngaarden in de champagne streek. Deze druivenoogst is verantwoordelijk voor ongeveer 30% van de jaarproductie en de overige 70% wordt ingekocht door druifboeren. In de keldergangen van 24 kilometer lengte laten ze tientallen miljoenen flessen champagne tot rust komen. Veuve Clicquot Ponsardin produceert jaarlijks 17 miljoen flessen. Over de hele wereld staat Veuve Clicquot nu bekend om zijn kracht, exceptionele smaak en zijn kwaliteit.

Meer informatie
Merk Veuve Clicquot
Inhoud 75 cl
Alcoholpercentage 12 %
Land Frankrijk
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Veuve Clicquot Rich
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.