van Toor 1736 Gin Act

50 cl

van Toor 1736 Gin Act

50 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 37,95
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Inhoud 50 cl
Soort Overig
Alcohol % 45 %
Merk 1736 Gin Act
Herkomst Nederland
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

1736 Gin Act is een gin op basis van 100% moutwijn gemaakt door distilleerderij H. van Toor Jz. te Vlaardingen Nederland. Deze gin is een jonge gin en is uitgebracht half 2015.

Het verhaal:

De 1736 Gin Act of ook bekend als The Spirit Duties Act 1735 is een wet van het parlement van Groot-Brittannië die belasting op jenever heft en een jaarlijkse licentie geeft aan gin verkopers. Deze wet zorgde er voor dat er minder gin verkocht werdt maar gelijkertijd zorgde de wet er voor dat de gin alleen gedronken werdt door de rijken en zo een elite drank werd.

Geschiedenis:

Distilleerderij Van Toor is een oud Vlaardings bedrijf dat teruggaat naar het jaar 1883. De alom bekende Schelvispekel en Oranjebitter die destijds werden gestookt, worden nog steeds op deze ambachtelijke manier bereid. Er komen geen geur- en kleurstoffen aan te pas ; het zijn de de pure ingrediënten die zorgen voor de verrassend lekkere smaak van de producten van Van Toor. Distillateur Leo Fontijn, stookt er bijzondere merken, zoals deze van oudsher worden gemaakt.