Un Emile Pontarlier Absinthe 68

€ 67,80

Direct leverbaar !

Un Emile Pontarlier Absinthe 68. Deze sterke variant van absinthe word gemaakt van een achttal planten en natuurlijk de niet te missen anijs! Bijzonder aan deze Absinthe is het bescheiden aandeel van anijs dat is toegevoegd. Hierdoor is de smaak anders dan de meeste Absinthe drankjes maar nog steeds is hij lekker !

Geschiedenis van de absint

Henri-Louis Pernod een likeur stoker stichtte in 1798 een absintdistilleerdij. In1805 is Absint voor het eerst commercieel geproduceerd door Henri-Louis Pernod. Het recept die hij al eerder gekocht had kwam van de Franse arts Ordinaire. Hoewel de drank van oorsprong een volksdran is, werd absint in de 19e eeuw vooral populair onder de kunstenaars. De kunstenaars gaven absint ook de bijnaam ‘’de groene fee’’.de fee was voor hen een belangrijke bron voor inspiratie. Deze veronderstelling heeft ook te maken met de bijdrage van de mythe van de effecten van absint. Ondanks dat zou Vincent ban Gogh er zijn gele periode aan te danken hebben.
Er zijn zelfs beroemde mensen die ´´absintdrinkers’’ worden genoemd, dit zijn onder andere Charles Baudelaire, Guy de Maupassant en de Amerikaanse rockster Marilyn Manson. De laatst genoemde heeft zelfs zijn eigen absint gemaakt genaamd ´´Mansinthe´´, hoewel deze huidige niet te vergelijken zijn met de oorspronkelijke drankjes.

In de 20e eeuw werd het drankje zelfs in een aantal Europese landen zelfs verboden. Dit kwam doordat je zou gaan hallucineren van een bestanddeel thujon wat in Absint is vermengd. Aanleiding van dit verbod was dat er een tragisch geval was gebeurd in Zwitserland. Een man die alcoholverslaafd was en op een avond 2 glaasjes Absint had gedronken en vervolgens zijn gezin vermoordde.


Meer informatie
Merk Un Emile
Inhoud 70 cl
Alcoholpercentage 68 %
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.