Tormore 16 Years 48%

70 cl

Tormore 16 Years 48%

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 59,50
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Merken Tormore
Land Schotland
Leeftijd 16
Inhoud 70 cl
Alcohol % 48 %
Type Single Malt
Streek Speyside
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Tomore 16 Year Old Whisky dat in de neus heeft het fruitige tonen met Apfelstrudel, gestoofd fruit en vanille. Een vleugje van vers gemaaid gras en buttercotch. In de mond smaakt het naar Pittig fruit, potpourri, zachte ceder en tarwebiscuits. Een 16-jarige Whisky uit Tormore, gedistilleerd op 27 april 1995 en in een paar okshoofden bewaard voor het bottelen op 8 maart 2012. Een release van 841 genummerde flessen van Signatory.

Tormore is een relatief moderne distilleerderij die is gebouwd door de Schenley internationale onderneming in 1959. Door dit feit is het de eerste stokerij uit de 20e eeuw die is gebouwd in de Hoge landen, een locatie die veel belangstelling met zich meebrengt. De architect van de nieuwe distilleerderij was Sir Albert Richardson, de voorzitter van de Koninklijke Academie en de distilleerderij gebouwen zijn dusdanig mooi dat het uiterlijk ervan door men wordt vergeleken met een spa. Ondanks deze gunstige eigenschappen en de capaciteit van meer dan 3,5 miljoen liter per jaar, staat Tormore een klein beetje in de schaduw van de andere whisky's. Dit komt vooral omdat bijna alle producties van de distilleerderij zijn bestemd voor de blended whisky eigenaars Chivas Groep, die distilleerderij werd gekocht als onderdeel van de Allied Domecq acquisitie door Chivas moedermaatschappij Pernod Richard in 2005. De huidige officiële botteling van Tormore is een 12 jaar oude, maar een geallieerde-tijdperk.