Tomintoul 16 Years Mini

€ 7,95

Direct leverbaar !

Tomintoul 16 Years mini is bekend als één van de betere en zachte serie's van de Schotse Malts. Volle smaken van onder andere noot maken de Tomintoul 16 years een bijzondere kwaliteit whisky. Dezelfde lichte en bloemige neus als de 10 year old maar met meer toffee, sinaasappel, noten en munt. Citrusvrachten en zachte specerijen in de middellange afdronk.

De distilleerderij Tomintoul werd in 1964 opgericht. In de zomer van het daaropvolgende jaar vloeide de eerst spirit uit de distilleervaten. Tomintoul ligt dicht bij de rivier de Avon, in de regio Glenliver. Het verhaal gaat dat de winters in dit gebied zo slecht waren dat de aannemers tijdens de bouw altijd voor twee weken aan materiaal hadden liggen voor het geval ze ingesneeuwd zouden raken.

Tomintoul is de hoogstgelegen plaats in de Schotse highlands, ongeveer 80 km ten Zuid-Oosten van Inverness, in het raadsgebied Moray. De naam van het dorp is afgeleid van het Schotse-Gaelische woord ‘Toù an t-sabnail’ wat betekent ‘heuvel van de schuur’.

In het Stillhouse van Tomintoul staan twee wash still en twee spirit stills, die met stoom verhit worden. Voor de vergisting staan er vier kleine en vier grote washback, die van roestvrij staal gemaakt zijn. Voor de rijping van de new spirit worden er bijna uitsluiten refill vaten gebruikt en maar een beperkt aantal bourbon vaten. Uit de waterbron Ballantuan genaamd, haalt men het water om te brouwen, het koelwater komt uit de twee meertjes, die in de Hills of Cromdale gelegen zijn.

Meer informatie
Locatie A3
Land Frankrijk
Inhoud 5 cl
Gewicht 0.3000
Alcoholpercentage in % 40
Type drank Whisky
Mini verpakking Glas
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Tomintoul 16 Years Mini
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.