Tobermory 42 Year

70 cl

Tobermory 42 Year

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 3.370,00
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Merken Tobermory
Land Schotland
Leeftijd 42
Inhoud 70 cl
Alcohol % 48 %
Type Single Malt
Streek Islands, Mull
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Tobermory 42 Year is een Single Malt whisky uit de regio Island, Schotland. Verpakt in een prachtige aluminium box waar de luxe van af straalt, een fles waarbij het etiket als het ware is ingesneden in de fles, alles bij elkaar simpelweg geweldig om naar te kijken en van uitmuntende kwaliteit! Deze historiche botteling van Tobermory en zijn gelijknamige stokerij op het eiland Mull bevat enkele van de eerste distilaten gemaakt na zijn heropening in 1972. Deze whisky heeft een rijke textuur met veel kruiden en heerlijk zoet fruit door zijn finish op Oloroso Sherry Butts.

Geschiedenis

De naam Tobermory is afgeleid van het Gaelisch Tobar Mhoire, wat '' Maria's bron'' betekent. Vroeger bevond zich namelijk vlakbij Tobermory een bron die was afgeleid van de helige maagd. Tobermory is niet alleen de hoofdstad van het eiland Mull, maar ook de naam van de plaatselijke distilleerderij.Tobermory was opgericht in 1788 door de British Fisheries Society. Tot dan was het kleine stadje en een agrarische nederzetting dat gebouwd was rond de middeleeuwse kerk op de heuvel.

Aan het begin van de 18e eeuw was er een nieuwe gedurfde visie en in 1797 deed John Sinclair een aanvraag(een lokale handelaar) naar de huur van 57 hetare land op het gebied Ledaig om daar huizen en een distilleerderij op te bouwen.Destilleren werd echter verboden in Groot-Britannië tussen 1795 en 1797 met het oog om graanvoorraden te sparen voor de eerste coalitie oorlog met Frankrijk. Met als gevolg dat zijn aanvraag was afgewezen en hij kreeg alleen maar toestemming om een brouwerij te bouwen. Gelukkig, was Sinclair geen man die zichzelf snel gewonnen gaf. Hij bleef trouw aan zijn originele plan en een jaar later werd de Ledaig distilleerderij opgericht.

In de komende 100 jaar drukte de distilleerderij zijn stempel op het eiland. De grote depressie in 1930 in combinatie met het verbod in de Verenigde Staten zorgde ervoor dat de vraag naar whisky flink kelderde. De distilleerderij moest hierdoor zijn deuren 41 jaar lang gesloten houden.In 1971 opende de Ledaig distilleerderij (Tobermory Ltd) weer zijn deuren en dit gedenkwaardige jaar werd gekenmerkt door een limited editie versie. De jaren 70 waren van goede tijden en slechte tijden en meerdere sluitingen. In de jaren 80 werden de pakhuizen omgeboud tot flatten en dit was een teken van het einde.Door de vasthoudenheid van de originele oprichter zag de distilleerderij weer nieuw leven in 1993 wanneer het gekocht werd door Burns Stewart Distillers. Sinds toen is de distilleerderij een echt juweel geworden.