The Balvenie Tun 1509 Batch No2

70 cl

The Balvenie Tun 1509 Batch No2

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 345,00
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Locatie Kant
Merken The Balvenie
Land Schotland
Leeftijd Niet vermeld
Inhoud 70 cl
Alcohol % 50 %
Type Single Malt
Streek Speyside
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

The Balvenie Tun 1509 is een nieuwe uitgave van The Balvenie en heeft voor de liefhebbers en verzamelaars de oplage laten verhogen, de vraag naar deze exclusieve pracht is groot en heeft een unieke lagering ondergaan van Amerikaans eiken ( 35 ) en Europese sherry vaten ( 7 ) de eind rijping in Tune 1509 is de laaste maanden gezamelijk gegaan. Deze speciale uitgave die aangekondigd is eind December is eindelijk meer bekend wat er verkrijgbaar is en tegen welke prijs. Vele vragen van verzamelaars en handel zijn met vraagtekens behandeld en komt er nu toch eindelijk duidelijkheid. Dat het hier opnieuw over een zeer beperkte oplage ( Small Batch ) is een feit en we verwachten dan ook dat de whisky redelijk snel is uitverkocht. ( 47.1 % alc.) Deze uitgave betreft batch 2 wat een nieuwe 1509 serie moet aangeven die ieder jaar met een nieuwe uitgave zal komen.

Geschiedenis
In het begin van 1892 begon een verbouwing aan een 18e-eeuws herenhuis (Balvenie New House) om te zetten in een distilleerderij. Het gebouw nam vijftien maanden in beslag en op 1 mei 1893, vond de eerste distillatie plaats in de Balvenie Distillery. In 2007, The Balvenie Global Brand Ambassador, David Mair presenteerde een online documentaire  over het maken van malt whisky, geschoten in en rond de Balvenie Distillery.