The Balvenie Tun 1509 Batch No2

70 cl

The Balvenie Tun 1509 Batch No2

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 345,00
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Locatie Kant
Merken The Balvenie
Land Schotland
Leeftijd Niet vermeld
Inhoud 70 cl
Alcohol % 50 %
Type Single Malt
Streek Speyside
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

The Balvenie Tun 1509 is een nieuwe uitgave van The Balvenie en heeft voor de liefhebbers en verzamelaars de oplage laten verhogen, de vraag naar deze exclusieve pracht is groot en heeft een unieke lagering ondergaan van Amerikaans eiken ( 35 ) en Europese sherry vaten ( 7 ) de eind rijping in Tune 1509 is de laaste maanden gezamelijk gegaan. Deze speciale uitgave die aangekondigd is eind December is eindelijk meer bekend wat er verkrijgbaar is en tegen welke prijs. Vele vragen van verzamelaars en handel zijn met vraagtekens behandeld en komt er nu toch eindelijk duidelijkheid. Dat het hier opnieuw over een zeer beperkte oplage ( Small Batch ) is een feit en we verwachten dan ook dat de whisky redelijk snel is uitverkocht. ( 47.1 % alc.) Deze uitgave betreft batch 2 wat een nieuwe 1509 serie moet aangeven die ieder jaar met een nieuwe uitgave zal komen.

Geschiedenis:

De distilleerderij Balvenie werd opgericht door William Grant in het jaar 1892. William Grant had het van van distilleren geleerd bij Mortlach Distillery, maar begon zijn carrière in de whisky industrie bij Glenfiddich. Toen hij het landgoed Balvenie New House kocht liet hij de boel daar verbouwen tot distilleerderij.

William Grant kocht geen nieuwe ketels, maar tweedehandse van Lagavulin en Glen Albyn. Je zou denken dat een beginnende ondernemer dat doet om op die manier geld te besparen. Dat was echter niet zo, hij kocht deze ketels tweedehands met een hele andere reden. Namelijk de tweedehandse ketels al hadden bewezen dat zij geschikt waren voor de productie van goede whisky. Naast de distilleerderij Balvenie staat de distilleerderij van Glenfiddich.