The Balvenie 21 Year Portwood

70 cl

The Balvenie 21 Year Portwood

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 179,50
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Locatie Market
Merken The Balvenie
Land Schotland
Leeftijd 21
Inhoud 70 cl
Alcohol % 40 %
Type Single Malt
Streek Speyside
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

De Balvenie Portwood 21 year heeft in 2004 de prijs gewonnen van Beste Single Malt van 12 jaar 
en ouder en won in 2006 op het International Spirits Challenge een gouden mèdaille. 
In geur en smaak doet hij veel denken aan de Balvenie 1991 Portwood alleen heeft hij een 
subtielere afdronk en meer finesse. 

Dit is met recht een “engeltje op je tong”.

Geschiedenis
In het begin van 1892 begon een verbouwing aan een 18e-eeuws herenhuis (Balvenie New House) om te zetten in een distilleerderij. Het gebouw nam vijftien maanden in beslag en op 1 mei 1893, vond de eerste distillatie plaats in de Balvenie Distillery.

 

In 2007, The Balvenie Global Brand Ambassador, David Mair presenteerde een online documentaire  over het maken van malt whisky, geschoten in en rond de Balvenie Distillery.