Texels Donkerd IPA

30 cl

Texels Donkerd IPA

30 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 2,29
Excl. € 0,10 statiegeld
  • Vanaf 24 voor € 2,19 per stuk
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Inhoud 30 cl
Land Nederland
Brouwerij Texels
Type Bier IPA
Alcohol % 6,0 %
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Texels Donkerd IPA van de texelse bierbrouwerij heeft de link naar de historie van 600 jaar stadsrechten geïntroduceerd. I.P.A. staat voor India Pale Ale, dit type bier stamt uit de tijd dat er met zeilschepen naar ' de Oost ' werd gevaren. Het normale bier redde deze tocht niet en was onbruikbaar geworden, door een toevoeging van een extra hop lukte het de brouwers om het bier deze reis te laten maken.

Dit diepbuine bier waar de naam Donkerd naar refereert en niet meer betekend dan duisternis in het Texeld dialect is verrassend en toegankelijk bier, Het gebrande mout zorgt voor een donkere kleur en smaken van koffie en karamel. De moutbitterheid is een mooie aanvulling op de voor een I.P.A. kenmerkende hopbitterheid.

De bieren van Texels worden gebrouwen van uitsluitend natuurlijke grondstoffen zoals zuiver duinwater, Texelse gerst en tarwe, hop en gist van de eigen Texels giststam. Ze zijn daarom erkend als ‘Echt Texels product’.