Teeling Whiskey Single Port Cask 53.5%

70 cl

Teeling Whiskey Single Port Cask 53.5%

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 69,50
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Merken Teeling
Land Ierland
Leeftijd Niet vermeld
Inhoud 70 cl
Alcohol % 53 %
Type Irish, Single Malt
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Teeling Single Port Cask Whisky is een twaalf jaar oude whisky die is gedistilleerd in Jan. 2004 en gebotteld in Mei 2016 op Cask Strenght 53.5%. Deze whisky heeft mogen rijpen op een portvat en is exclusief voor de Nederlandse markt gemaakt! Op de neus is het een zeer geurige whisky met klassieke Ierse elementen zoals meloen, bananen en zoete peren maar ook heerlijk rood fruit en jam die de kamer vullen. De smaak is tropische, banaan, lychee en roze pompelmoes bekleed met een goede suikerspin en aardbeienjam die worden afgewisseld met smaken van honing en maarsepijn. Heerlijk romig met een lange zoete finisch met hinten van rode vruchten.

Geschiedenis 

Jack Teeling, oprichter van de Teeling Whisky Co, komt uit een familie die lang geassocieerd word met Ierse whiskey. Van Walter Teeling in 1782 die een opstelling had in een distilleerderij op Marrowbone Lane in Dublin aan John Teeling die Cooley Distillery opgericht had in 1987, dit was de eerste nieuwe Ierse whiskey distilleerderij te vestigen in Ierland meer dan 100 jaar geleden. Jack gaat verder op de ondernemersgeest Teelings en het terwijl aanvankelijk begint als een onafhankelijke bottelaar is bedoeld om in het distilleren spel om ervoor te zorgen voor een constante aanvoer van Ierse whiskey. De Teeling Whisky Co heropleving van de Independent Spirit of Ireland.