Teacher's Origin

100 cl

Teacher's Origin

100 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 34,95
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Merken Teacher
Land Verenigd Koningkrijk
Leeftijd Niet vermeld
Inhoud 100 cl
Alcohol % 40 %
Type Blended
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Teacher's Origin met 68% malt. Een van de voornaamste kenmerken van een blended whisky is dat hij constant lijkt. De geur en de smaak van blended whisky horen niet te variëren, maar natuurlijk doen ze dat wel degelijk, alleen wil niemand erover praten. Om die reden vallen er vaak minder sappige verhalen te vertellen over blends en worden ze vaak saai of inferieur gevonden, zeker in vergelijking met sexydranken zoals single malts. Er vind op zich nauwelijks innovatie plaats, maar dit is er een voorbeeld van. Het team van Beam Glabal had al met succes geëperimenteerd met kleine vaten bij de single malts Laphroaig en Ardmore, en bij het maken van Teacher's Origin passen ze principes toe die ze daarbij hebben geleerd. Deze whisky bevat bijna een delicatesse, met accenten van olijf en gerookte vis in de rokerige en ruige, gronderige turfbasis. Veel zoete butterschotch als tegenhanger voor de hartige smaken, maar toch is dit een stevige, brutale, uitgesproken blend.

Er zijn twee aspecten die deze whisky anders dan anders maken. Normaal gesproken worden blends gemaakt door een aantal gerijpte single malts te blenden met graanwhisky en ze dan nog enige tijd te latten huwen voordat ze worden gebotteld. In dit geval worden de whisky's gemengd en dan nog een tijd verder gerijpt op het vat. Bovendien is het vat quarter-sized, in plaats van het gebruikelijke formaat voor whiskyvaten. Daarnaast is er dan nog een bijzondere karakter van Teacher's. Dit is een stevige, kranige, smakelijke blended whisky met een groot aandeel malts, met name Ardmore. De malts dragen bij aan een vorming van een intrigerende, hybride whisky: een Highlandwhisky met het afgeronde en uitgebalanceerde van een blended whisky. U komt deze whisky niet vaak tegen en het is moeilijk te achterhalen hoe het hem vergaat, maar hij is ABSOLUUT uniek.