Tanqueray No. Ten

100 cl

Tanqueray No. Ten

100 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 32,95
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Inhoud 100 cl
Soort Bloemen Gin
Alcohol % 47 %
Merk Tanqueray
Herkomst Verenigd Koninkrijk
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Net zoals de Tanqueray Special Dry, beschikt de N°10 over een hoge alcoholpercentage van 47,30 % om precies te zijn. Daarnaast zijn er veel verschillende Tanqueray Gin’s, de Malacca, de London Dry en dan heb je ook nog eens de Rangpur van Tanqueray. Deze editie, de N°10, heb je naast deze 100cl variant ook nog in de 70cl variant. Voor ieder wat wils dus.

De Tanqueray N°10 beschikt over vele goede eigenschappen. Een daarvan is het alcohol percentage dat iets wat hoger ligt dan de standaard Gin’s en whisky’s. Met een goede 47% is deze Gin een Bom vol smaak en sensatie. De gin werd in 2000 geïntroduceerd aan het grote publiek en is vandaag de dag een weloverwogen grandioze toevoeging aan uw collectie en niet te vergeten aan die van ons.

De drank is gebaseerd op het eeuwen oude Tanqueray recept dat in de Tanqueray London Dry Gin zit. Maar dankzij een aantal toevoegingen van nieuwe ingrediënten weet deze Gin zichzelf te onderscheiden van zijn broers en andere Gin ’s. Ongebruikelijke ingrediënten als kamille en verse pompelmoes zorgen voor een heerlijk florale smaak en aroma.

De gin is goed te mixen met Tonic. Het beste zou je met Fever Tree, Fentimans of Schweppes kunnen mixen. Die komen het meest overeen met de natuurlijke smaak van Tanqueray N°10. Vergeet niet te shaken met ijs en een lekker garnituurtje erbij toe te voegen. 

Geschiedenis

De verschillende Tanqueray Gin ’s en de eerste Tanqueray London Dry Gin was oorspronkelijk gedistilleerd in 1830 door Charles Tanqueray in het Bloomsbury District van London. Hun handels outlet, Edward & Charles Tanqueray & Co was gevestigd in de Vine Street te Londen rond het jaar 1838. Toen Charles Tanqueray overleed in het jaar 1868 was zijn zoon, Charles Waugh Tanqueray, bereid het bedrijf van zijn vader over te nemen nadat hij het geërfd had. Het bedrijf bleef doorgaan met bestaan en deed het redelijk goed tot dat de tweede wereld oorlog veel schade aanrichtte aan het bedrijf. Het enige bedrijf dat de bombardementen overleefde, staat nu bekend als Old Tom, is toen verhuist naar Cameron Bridge Scotland. En dat is het bedrijf dat tegenwoordig Tanqueray produceert met veel passie en inzet.