Tamdhu Speyside Sherry Cask Malt 58.8%

70 cl

Tamdhu Speyside Sherry Cask Malt 58.8%

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 69,95
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Merken Tamdhu
Land Verenigd Koningkrijk
Leeftijd Niet vermeld
Inhoud 70 cl
Alcohol % 59 %
Type Single Malt
Streek Speyside
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Een prachtig exemplaar van Tamdhu met een alcoholpercentage van 58.8. De neus krijgt te maken met toetsen van rode bessen, walnoten, pecannoten, eiken en vanille. De smaakpallet betreft sherry, eiken, gedroogd fruit, abrikoos, sinaasappel en vanille. De afdronk is rijk en langdurig met toetsen van fruit. 

 

De Tambdhu distilleerderij opende haar deuren in juli 1897. De distilleerderij werd op haar huidige locatie gebouwd omdat zich daar, zoals in Schotland wel vaker het geval was, al eeuwenlang een illegale stokerij bevond. De plek lag ook dicht bij de pas voltooide Great Norh of Schotland Railway, die was uitgebreid vanaf Aberdeen. Dankzij deze spoorlijn hadden de whiskymakers niet alleen toegang tot grondstoffen, maar konden ze hun eindproducten ook op een snelle en moderne manier transporteren. Tambdhu beschikte zelfs over een eigen treinstation, Dalbeallie.
De meeste whisky van de Tambdhu distilleerderij wordt gebruikt voor blended whisky's; hij wordt onder andere verwerkt in verschillende grote merken, zoals Famous Grouse, J&B, Dunhill en Cutty Sark. 
In 2010 werd de distilleerderij gesloten door de eigenaar, de Edrington Group. Hij werd in 2011 verkocht aan de onafhankelijke bottelaar Ian MacLeod Distillers, die voorrang geeft aan de productie van single malts. Een van de attracties van Tamdhu is een 'Saladin box', een machine die al tientallen jaren wordt gebruikt om gerst te mouten.