Tamdhu 10 Years

€ 39,95

Direct leverbaar !

Tamdhu is een heerlijke 10 jaar oude Single Malt Whisky uit de streek Speyside. Deze whisky heeft een ambere kleur en op de neus is hij licht, met warme aroma's met een vleugje honing. In de mond is de Tambdhu vol en fris op het gehemelte, met tonen van appel en peer. De afdronk is lang die je aan zomerse boomgaarden en bloemen doet denken.

De Tambdhu distilleerderij opende haar deuren in juli 1897. De distilleerderij werd op haar huidige locatie gebouwd omdat zich daar, zoals in Schotland wel vaker het geval was, al eeuwenlang een illegale stokerij bevond. De plek lag ook dicht bij de pas voltooide Great Norh of Schotland Railway, die was uitgebreid vanaf Aberdeen. Dankzij deze spoorlijn hadden de whiskymakers niet alleen toegang tot grondstoffen, maar konden ze hun eindproducten ook op een snelle en moderne manier transporteren. Tambdhu beschikte zelfs over een eigen treinstation, Dalbeallie.
De meeste whisky van de Tambdhu distilleerderij wordt gebruikt voor blended whisky's; hij wordt onder andere verwerkt in verschillende grote merken, zoals Famous Grouse, J&B, Dunhill en Cutty Sark.
In 2010 werd de distilleerderij gesloten door de eigenaar, de Edrington Group. Hij werd in 2011 verkocht aan de onafhankelijke bottelaar Ian MacLeod Distillers, die voorrang geeft aan de productie van single malts. Een van de attracties van Tamdhu is een 'Saladin box', een machine die al tientallen jaren wordt gebruikt om gerst te mouten. 

Meer informatie
Locatie WH14
Merk Tamdhu
Land Schotland
Leeftijd 10
Inhoud 70 cl
Gewicht 1.3000
Alcoholpercentage in % 40
Streek Speyside
Type whisky Single Malt
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Tamdhu 10 Years
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.