Talisker Neist Point Malt

70 cl

Talisker Neist Point Malt

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 89,50
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Merken Talisker
Land Schotland
Leeftijd Niet vermeld
Inhoud 70 cl
Alcohol % 46 %
Type Single Malt
Streek Islands, Skye
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Talisker Neist Point is een exclusieve Single Malt whisky van de bekroonde Isle of Skye distilleerderij. Dit is de nieuwste creatie van de Malt Master, Craig Wilson. 
Talisker Neist Point werd gemaakt om een breder scala van Talisker kenmerken te demonstreren in plaats van één aspect. Het combineren van nauwkeurig, zeldzame en geselecteerde whisky's van Talisker heeft er voor gezorgd dat Talisker Neist Point is ontstaan. Deze uitzonderlijke single malt is niet chill gefilterd voor het bottelen en dat heeft geresulteerd in meer intense en krachtige aroma's.

Op de neus verschijnt een smeulende hout rook aroma met vanille fudge, caramel, marine zout, die aangevuld worden met aroma's van overrijpe banaan, ontbijtgranen en hinten van witte chocolade, Braziliaanse noten en gebarsten peper.
Het palet is flauw zoetig, met marine zout, die aangevuld worden met een lichte turf rook, vanille fudge en stevige onderliggende notites van mout met zwarte peper, nootmuskaat, steranijs en lichte kruidnagel. De afdronk is zoet, met marine zout en met noten van vanille fudge, zwarte peper, donkere chili choclade, biscuit en kruidnagel.

Geschiedenis

Talisker is een Schotse Single Malt island whisky, afkomstig van het grootste Britse eiland Skye.
Sinds enige jaren is dit eiland door en brug verbonden met het vaste land. Talisker is opgerichtt in 1830 door Hugh en Kenneth MacAskill en uitgebreid in 1900. Deze whisky word geproduceerd door de gelijknamige distilleerderij in Carbost. Deze distilleerderij behoort tot de United Distillers & Vintners, dat eigendom is van het Diageo Concern. In 1960 is vrijwel de hele distilleerderij afgebrand. Men slaagde er naderhand in 5 exacte replica’s te maken van de originele ketels, waardoor de kenmerkende Talisker-smaak behouden kon blijven.

De naam Talisker komt van de boerderij met de zelfde naam, wat iets westelijker van Skye ligt.
Talisker is in het jaar 2002 de grote winnaar van de International Wine and Spirit Competition geworden. Voor de vijfde keer werd er door Talisker goud gewonnen en krijgt hij bovendien de Trofee: Beste Single malt onder 12 jaar, de hoogste onderscheiding.

Talisker heeft een traditionele wijze voor het produceren van haar whisky. De typische geur en smaak is ontstaan door het mout dat met behulp van turf voorzien word van een relatief hoog Fenolgehalte. Ook het gebruikte water uit Cnon Nan Speireag wordt over het turf geleid. Talisker staat ook om het pittige karakter en de wat zilte smaak bekend. Voor de echte Talisker liefhebber, kwam begin van de 21e eeuw een 20 en 25-jarige whisky uit.

Het grootste gedeelte van Talisker word gebruikt als Single Malt.
Talisker wordt door Johnnie Walker gebruikt voor zijn blended whisky en word ook gebruikt in Drambuie.