Talisker Gift Pack

€ 42,50

Direct leverbaar !

Talisker Gift pack is een mooi en exclusieve set met prachtige whisky's voor de echte whisky liefhebber.   

Inhoud, 3 x 20cl 

  • Talisker 10 years
  • Talisker Distillers Edition
  • Talisker North

 

Talisker 10 Year is een heerlijke Single malt whisky met een alcohol percentage van 45,8%. Met op de neus heerlijke aroma's. Hij is scherp, afgerond en bevat mooie rook-accenten. In de mond heeft Talisker 10 year een volledige moutigheid, licht stroperig, met zuurheid en een zeer grote peperige ontwikkeling. De afdronk is groot en lang én zeer peperig.

Talisker Distillers Edition is een whisky uit het mooie gebied Spey. Hij heeft een moutig, suikerachtige zoetheid aan de voorkant. Sterke peper word goed geproefd op de tong en handhaaft haar warmte en turf langzaam naar de achterkant van de mond. In de afdronk proeft u een klassieke Talisker peper, bitter, turf, cacao, eik en hinten van een overheerlijke sherry.

Talisker North een heerlijke whisky die heeft mogen rijpen op Amerikaans eiken houten vaten waardoor hij een heerlijke en intens karakter heeft gekregen met een zoete rokerige smaak. De naam komt af van de geografische breedtegraad van de vestingplaats van de distilleerderij.

Geschiedenis:

Talisker is een Schotse Single Malt island whisky, afkomstig van het grootste Britse eiland Skye
Sinds enige jaren is dit eiland door en brug verbonden met het vaste land. Talisker is opgericht in 1830 door Hugh en Kenneth MacAskill en uitgebreid in 1900. De whisky wordt geproduceerd door de gelijknamige distilleerderij in Carbost. Distilleerderij Talisker behoort tot de United Distillers & Vintners, dat eigendom is van het Diageo Concern. In 1960 is vrijwel de hele distilleerderij afgebrand. Men slaagde er naderhand in 5 exacte replica’s te maken van de originele ketels, waardoor de kenmerkende Talisker-smaak behouden kon blijven.

De naam Talisker komt van de boerderij met de zelfde naam, wat iets westelijker van Skye ligt. 
Talisker is in het jaar 2002 de grote winnaar van de International Wine and Spirit Competition geworden. Voor de vijfde keer werd er door Talisker goud gewonnen en krijgt hij bovendien de Trofee: Beste Single malt onder 12 jaar, de hoogste onderscheiding.

Talisker heeft een traditionele wijze voor het produceren van haar whisky. De typische geur en smaak is ontstaan door het mout dat met behulp van turf voorzien word van een relatief hoog Fenolgehalte. Ook het gebruikte water uit Cnon Nan Speireag wordt over het turf geleid. Talisker staat ook om het pittige karakter en de wat zilte smaak bekend. Voor de echte Talisker liefhebber, kwam begin van de 21e eeuw een 20 en 25-jarige whisky uit.

Het grootste gedeelte van Talisker word gebruikt als Single Malt.
Talisker wordt door Johnnie Walker gebruikt voor zijn blended whisky en word ook gebruikt in Drambuie.

Meer informatie
Merk Talisker
Inhoud 60 cl
Alcoholpercentage 40 %
Leeftijd Niet Vermeld
Land Schotland
Toebehoren Cadeau
Streek Islands
Type whisky Single Malt
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Talisker Gift Pack
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.