Talisker Friends of the Classic Malts 48%

€ 97,50

Direct leverbaar !

Talisker Friends of the Classic Malt, is een speciale uitgave op 48% gebotteld en een werkelijk uniek verzamel object. De volle malt whisky met zilte tonen is robust en heeft een degelijk dronk. De fijne zachte fruitonen die duidelijk de ondertoon verzorgen zijn in ballans en maken het geheel compleet. OP=OP

Geschiedenis:

Talisker is een Schotse Single Malt island whisky, afkomstig van het grootste Britse eiland Skye
Sinds enige jaren is dit eiland door en brug verbonden met het vaste land. Talisker is opgericht in 1830 door Hugh en Kenneth MacAskill en uitgebreid in 1900. De whisky wordt geproduceerd door de gelijknamige distilleerderij in Carbost. Distilleerderij Talisker behoort tot de United Distillers & Vintners, dat eigendom is van het Diageo Concern. In 1960 is vrijwel de hele distilleerderij afgebrand. Men slaagde er naderhand in 5 exacte replica’s te maken van de originele ketels, waardoor de kenmerkende Talisker-smaak behouden kon blijven.

De naam Talisker komt van de boerderij met de zelfde naam, wat iets westelijker van Skye ligt. 
Talisker is in het jaar 2002 de grote winnaar van de International Wine and Spirit Competition geworden. Voor de vijfde keer werd er door Talisker goud gewonnen en krijgt hij bovendien de Trofee: Beste Single malt onder 12 jaar, de hoogste onderscheiding.

Talisker heeft een traditionele wijze voor het produceren van haar whisky. De typische geur en smaak is ontstaan door het mout dat met behulp van turf voorzien word van een relatief hoog Fenolgehalte. Ook het gebruikte water uit Cnon Nan Speireag wordt over het turf geleid. Talisker staat ook om het pittige karakter en de wat zilte smaak bekend. Voor de echte Talisker liefhebber, kwam begin van de 21e eeuw een 20 en 25-jarige whisky uit.

Het grootste gedeelte van Talisker word gebruikt als Single Malt.
Talisker wordt door Johnnie Walker gebruikt voor zijn blended whisky en word ook gebruikt in Drambuie.

Meer informatie
Merk Talisker
Locatie Kant
Inhoud 70 cl
Leeftijd Niet Vermeld
Land Schotland
Gewicht 1.3000
Alcoholpercentage in % 45.8
Streek Islands, Skye
Type whisky Single Malt
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Talisker Friends of the Classic Malts 48%
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.