Talisker 1985 Maritime Edition

70 cl

Talisker 1985 Maritime Edition

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 795,00
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Locatie Kant
Merken Talisker
Land Schotland
Leeftijd Niet vermeld
Inhoud 70 cl
Alcohol % 56 %
Type Single Malt
Streek Skye
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

De Talisker 1985 Maritime Edition, Zout zee in de zomer, hete keien op het strand, bloeiende zomer, frambozen in de mand, aardbeien met peper daar doet deze whisky je aan denken! 
In de mond warm zout van de zee op de tong, rook van Torfgrill in de mond. De paprika en aardbei mix met de hete zeezout, Je lippen smaken als jodium, zeewier + kamille. Warme chocolademelk + bitter gemengd met frambozen op uw gehemelte. 
De afwerking is van lange, donkere bittere chocolade, zout, zachte drop + lichter turfrook en rook van koude tabak.

Geschiedenis Talisker


De distilleerderij werd door Hugh en Kenneth MacAskill opgericht in 1830, en uitgebreid in 1900. In deze beginperiode werd driemaal gedistilleerd, maar in 1928 werd overgestapt op dubbele distillering, wat meer gebruikelijk is. In 1960 brandde de distilleerderij vrijwel geheel af. Men slaagde er naderhand in vijf exacte replica's te maken van de originele ketels, waardoor de kenmerkende Talisker-smaak behouden kon blijven.