Super 8 IPA
33 cl
  • Vanaf 6 stuks voor maar € 2,39

1 à 2 dagen levertijd

Statiegeld: € 0,10

Beschrijving

Gebrouwen door brouwerij Haacht, Super 8 is een amber kleurige IPA . Haacht’s interpretatie op een India Pale Ale met Hoppig aroma en een sterke citrus- met pompelmoes geur. Milde bitter smaak met een percentage van 6%, en moet zeker eens geprobeerd worden door iedere IPA liefhebber.

Geschiedenis Brouwerij Haacht.

Als men aan bier denkt dan komt melk toch niet echt snel ter spraken. Toch begon Brouwerij Haacht als een melkerij in het Vlaams-Brabantse gemeente Boortmeerbeek in België. Maar op 14 juni 1898 Brouwt Eugene De Ro zijn aller eerste biertje, en nam daarbij de eerste stap als brouwerij. Vier jaar later waagt hij zich meer op het bier brouwen van lagegistingsbier en toverde de melkerij om tot “brouwerij en melkerij Haecht”. Maar in 1929 stopte Haecht met zijn melkerijactiviteiten om zich volledig te kunnen focussen op het bierbrouwen waardoor hij kon uitbreiden tot andere biertypes zoals: bock, export, pilsen en stout-ale. 1937 werd afgesloten al recordjaar voor de brouwerij. 523.000 hl bier.

Sinds 1950 zijn ze ook gaan bottelen, natuurlijk ook op initiatief van Eugene De Ro. Slechts een jaar later neemt zijn schoonzoon Alfred van der Kelen het van zijn schoonvader over. Onder zijn leiding nam Haacht een aantal kleinere Brouwerijen over waardoor zij voortaan over het gehele land verdeeld konden worden. In 1968 komt Alfred van der Kelen ter overleiden en neemt zijn zoon Frédéric het roer over. Tussen de jaren 70 en 90 weet hij er behoorlijk uit te breiden naar Zuid-Nederland en Noord-Frankrijk waardoor zij voet aan de grond krijgen in hun buurlanden. Vanaf 1990 start het vernieuwingsproces van het volledige productie-apparaat, waarbij in 2010 de laatste fase word afgerond met de bouw van het vatenafvulhal.

Hierdoor is de brouwerij klaar voor wat de toekomst voor ze in petto hebben. En dankzij de toewijding van Frédéric, die op de dag van vandaar nog steeds aan het roer staat, staat Brouwerij Haacht de derde grootste pilsbrouwer op de Belgische markt. Wie weet wat wij nog meer kunnen verwachten.

Meer informatie

Locatie
B-01-08-01
Land
België
Leeftijd in jaren
Niet Vermeld
Inhoud
33 cl
Statiegeld
0,10
Locatie
B-01-08-01
Land
België
Leeftijd in jaren
Niet Vermeld
Inhoud
33 cl
Statiegeld
0,10
Gewicht in KG
0.500000
Alcoholpercentage
6
Brouwerij
Haacht
Type bier
IPA
Gisting
Bovengisting
Kleur van het bier
Bruin
Aantal hop soorten
Onbekend
EAN:
5410971230262
Verkrijgbaarheid
Doorlopend
Verpakking
Geen
Kcal per 100ml
49
Allergenen
Gluten
Houdbaarheid na openen
1 Dag
Materiaal Fles
Glas
Kleur van de fles
Bruin
Fles vorm
Rond
Bodem fles
Licht Hol
Soort etiket
Papier
Plaats etiket
Voor, Achter
Fles afsluiting
Kroonkurk
Diameter in cm
6
Hoogte in cm
23

Reviews

Er zijn nog geen reviews van dit product.
Zelf ervaring? Deel uw mening!
Moment geduld...

U heeft uw review aangeboden ter goedkeuring.

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.