Stolichnaya

€ 14,95

Direct leverbaar !

Stolchnaya, is een wodka die gemaakt wordt in Letland door het Luxemburgse bedrijf Spirits International.  Het is een wodka met een typisch aroma van alcohol en graan, de smaken zijn vrij neutraal en dragen subtiele hints in zich van citroen, karamel en graan.

Stoli is een wodka die je bij uitstek puur drinkt, zoals de Russen ‘m drinken. 

Het verhaal achter Stoli - Stolichnaya:

Stolichnaya wordt geëxporteerd door de Russische staatsonderneming Sojuzplodoimport (SPI). Volgens de Russische overheid is dit bedrijf het enige met een officiële exportlicentie voor Stolichnaya. De meeste wodka die momenteel buiten Rusland onder de naam "Stolichnaya" op de markt wordt gebracht, is echter geproduceerd in Letland door het in Luxemburg gevestigde bedrijf Spirits International van de Russische zakenman Yuri Schefler (eveneens afgekort als SPI), dat claimt in de chaos na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie de merkrechten te hebben verworven.

Sinds 2001 woedt er daarom een hevige internationale juridische strijd tussen Sojuzplodoimport en Spirits International. In Nederland bepaalde de rechtbank in Rotterdam – na een reeks in het nadeel van het laatstgenoemde bedrijf beslechte rechtszaken sinds 2006 – op 25 maart 2015 dat Spirits International de Benelux-merkregistraties moest overdragen. Het merk "Stoli" mag het bedrijf blijven gebruiken omdat dat volgens de rechtbank niet tot verwarring zou leiden.

Dus vindt u in het buitenland ( behalve Rusland ) een fles Stolichnaya, dan is de kans heel groot dat dit een fles wodka is uit Letland

Meer informatie
Merk Stolichnaya
Inhoud 70 cl
Alcoholpercentage 40 %
Smaak Neutraal
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Stolichnaya
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.