Gin

Van hoog naar laag sorteren

2 producten

Arbikie AK's Gin
Arbikie AK's Gin
70 cl
€ 36,95

Direct leverbaar !

Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*

Arbikie Kirsty's Gin
Arbikie Kirsty's Gin
70 cl
€ 38,95

Direct leverbaar !

Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*

Van hoog naar laag sorteren

2 producten

Gin is een sterke geestrijke of alcoholische drank die wordt gemaakt door de distillatie van een vergist graanbeslag. Door toevoeging van jeneverbessen (of sleedoornbessen in het geval van sleedoorngin), krijgt het zijn specifieke smaak. De smaak van gewone gin is erg droog (in tegenstelling tot sleedoorngin), waardoor het zelden puur gedronken wordt.

Gin stamt rechtstreeks van jenever af. Reeds in de Middeleeuwen werd in de Lage Landen op kleine schaal een op jenever lijkende drank gemaakt. Professor Franciscus de le Boë Sylvius zou omstreeks 1650 een destillaat gestookt hebben dat hij genièvre of genova noemde. De bevolking veranderde de naam al vlug in "genever" en " jenever".

In Engeland heeft deze drank een eigen ontwikkeling doorgemaakt, zodat hij is uitgegroeid tot een typisch Brits product. Een van de bekendste merken is Gordon's gin . De oudste Belgische gin is Cockney's Gin. Met (droge) vermouth is gin een ingrediënt van de klassieke martini. Vaak wordt gin gemixt met Tonic tot een Gin & Tonic.

Bij Drankgigant.nl hebben we het assortiment van gin flink uitgebreid, momenteel hebben we meer dan 600 verschillende soorten gin die allemaal op voorraad en dus direct te bestellen zijn! Van de Bombay Sapphire tot de Gordon's Gin. Een gevarieerd aanbod wat betreft smaak en aroma's, maar ook in prijs zodat iedereen bij ons kan slagen! Gin wordt veelal gemixt met tonic of sap om zo een perfecte smaak balans te krijgen.

Gin wordt gemaakt van neutrale alcohol, die vervolgens met water wordt teruggebracht tot het gewenste alcoholpercentage. Na dit proces worden alle ingrediënten toegevoegd waardoor de gin zijn unieke smaak krijgt. Gin moet voldoen aan twee wettelijke voorwaarden. Ten eerste moet gin gemaakt worden van jeneverbessen, deze geven de gin zijn karakteristieke smaak. Ten tweede moet gin een minimum alcoholpercentage hebben van 37,5 procent in de EU. In de Verenigde Staten is dit percentage 40 procent. De alcohol zorgt ervoor dat de smaken goed behouden blijven. Er wordt dus weleens gezegd dat gin met een hoog alcoholpercentage de smaak van de ingrediënten beter vasthoudt en dus een sterkere smaak heeft.

Gin & Tonic

G&T is een een cocktail op basis van gin en tonic, zoals de naam al prijsgeeft. Onstaan in de tijd van de Britse Oostindië compagnie die begon op 31 December in het jaar 1600. In deze tijd diende een G&T als medicijn omdat in die tijd men dacht dat veel kruiden medicinale kwaliteiten hadden. Jeneverbes bijvoorbeeld, Een botanical die niet weg te denken is bij iedere gin zou volgens men de zwarte pest kunnen helen. Natuurlijk weten wij beter tegenwoordig. Wel is bewezen dat de tonic die gebruikt werd een stof genaamd kinine zit, een bewezen antistof voor malaria. Maar om deze bittere drank te kunnen nuttigen werd het vaak door Engelse soldaten gemixt met dingen zoals water, suiker, limoen en gin. Tegenwoordig worden tonics zoeter gemengd waardoor hij minder bitter is. Wel is zijn toepassing op gin behouden om de smaken van bepaalde gins te accentueren of perfect met elkaar combineren.

Botanicals

Om uw gin nog lekkerder te maken dan hij al is, kunt u botanicals toevoegen. Deze botanicals zijn er speciaal voor gemaakt om uw gin een extra smaak te geven, of een bepaalde smaak extra naar voren te brengen

 

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.