Steenbrugge Blond

33 cl

Steenbrugge Blond

33 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 1,89
Excl. € 0,10 statiegeld
  • Vanaf 24 voor € 1,79 per stuk
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Inhoud 33 cl
Land Belgie
Brouwerij Palm
Type Bier Abdij, Blond
Alcohol % 6,5 %
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Steenbrugge blond is een bier met een warme volle smaak die fruitig aanvoelt, met en licht gerookte hint in combinatie met een subtiel Brugs kruidenmengsel. Het geheim van dit abdijbier is het kruidenmengsel "gruut" wat het bier een eigen smaak geeft. Het is een mooi blond bier met nagisting op de fles en erkend is als Belgische abdijbier. Steenbrugge Blond ondergaat een tweede gisting op fles. Tijdens de afvulling wordt een hoeveelheid suiker en gist toegevoegd die in de ‘warme kamer’ vergist tot alcohol en koolzuurgas. Daarom hebben de bieren op fles enerzijds een licht hogere alcoholgraad dan hetzelfde bier op vat. De gistresten op de bodem van de fles beschermen het bier tegen oxidatie en dus tegen snelle veroudering van de smaak.

Gruut:

Vroeger moesten bieren met kruiden gebrouwen worden, deze werden verkregen in een gruuthuse. Dit kruiden mengsel bepaald de smaak van het bier en kan per gruuthuse verschillen. Omdat alleen de beheerder van de samenstelling van het gruut wist kon hij bepalen wat voor een tax er betaald moest worden over het bier, tegenwoordig hebben ze daar het Plato gehalte voor!