st George Chapter 17

€ 59,95

Direct leverbaar !

St. George Chapter 17, Het 17e hoofdstuk van de reguliere releases van de Engels Whisky Company's, gerijpt op ASB vaten en drie maal gedistilleerd en Non chill filterd met een mooie natuurlijke gouden kleur. Zeer gelimiteerd op 900 flessen!

Door het openen van deze fles komen de intense aroma's vrij van vanille vla, citrus met een vleugje sinaasappel, die aangevuld worden door donkere chocolade, toffee, boterbabbelaar en zoethout. In de mond komen de heerlijke smaken samen van vanille, citrusvruchten, donkere chocolade, die aangevuld worden door honing en een subtiele hint van zoethout.

Geschiedenis St.George 


James Nelstrop werd geboren in Lincolnshire in een boerenfamilie.

Het was onvermijdelijk dat als hij 60 zou worden dat hij niet met pension wou gaan maar totaal iets anders wou gaan doen maar wat wel met de landbouw te maken had. Met zijn zoon Andrew besloten ze een onderwerp dat dicht bij James's hart te gaan onderzoeken - whisky productie, die toen der tijd al 100 jaar was gestopt. De beste gerst wordt geteeld in Norfolk en het Breckland water is prachtig. Verschillende concepten werden beschouwd, een groot deel van het onderzoek werd gedaan in Schotland, Ierland en Wales.

Hoewel het oorspronkelijke idee was om een micro- distilleerderij, zou de douane en accijnzen het niet overwegen om een distilleerderij van iets kleiner dan 1800 ltr stills ( groter is dan sommige in Schotland! ) toe te staan omdat dat bekend staat als ondermaats stills in de verenigd koninkrijk. Dus, beneden aan de rivier de Thet begon, met Andrew aan het roer, werd er begonnen aan bouwwerkzaamheden voor een distilleerderij te bouwen.

Ze hadden het geluk dat Iain Henderson een distilleerder van enkele nota van Laphroaig, hoewel hij met pensioen was, mee ging helpen met de Nelstrop’s. In december 2006 konden zij de eerste 29 vaten van de Engelse whisky maken en in augustus 2007 hebben zij voor het publiek geopend met een bezoekerscentrum, fantastische whisky winkel en rondleidingen. Iain is nu weer met pensioen, maar voordat hij dat deed, bracht hij David Fitt 4 maanden training, een brouwer van Greene King die het bedrijf wou overnemen. David is nu distilleerderij manager en is ook verantwoordelijk voor het maken van een prachtige whisky spirit.

Sinds de oorspronkelijke destillaties terug in 2006, hebben zij bijna 2.000 vaten die allemaal rijpen in de magazijnen. De distilleerderij creëert zowel unpeated en peated whisky, evenals het hebben van een doorlopend programma van vaten die geproefd moeten worden om de beste en prachtigste whisky’s te creëren.

 

Meer informatie
Locatie Market3
Merk St George
Inhoud 70 cl
Alcoholpercentage 46 %
Leeftijd Niet Vermeld
Land Verenigd Koningkrijk
Type whisky Single Malt
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:st George Chapter 17
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.