St. Feuillien Saison

33 cl

St. Feuillien Saison

33 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 1,89
Excl. € 0,10 statiegeld
  • Vanaf 24 voor € 1,79 per stuk
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Inhoud 33 cl
Land Belgie
Brouwerij Saint-Feuillien
Type Bier Blond, Saison
Alcohol % 6,5 %
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Sinds 1873 is de fanilie Friartz bezig met het brouwen van bier. De geschiedenis achter St. Feuilien gaat echter veel verder terug in de tijd. In de 7e eeuw kwam er een Ierse monnik, Feuillien genaamd, aan op het vaste land om er het Evangelie te verkondigen. In 655 werd deze monnik in de plaats Le Roeulx onthoofd. Op deze plek werd vervolgens een abdij gebouwd genaamt St. Feuilien. Eeuwen lang hadden de monniken er bier gebrouwen, een traditie die de familie Friart met respect voor de geschiedenis, verder zet. Intussen is de vierde generatie van de familie Friart er bezig en brouwt er met even veel passie als kennis.

Als streekbier bij uitstek,kent Saison zijn oorsporing in de boerderij-brouwerijen in het zuiden van België. De Saison van de brouwerij St. Feuilien is een bier van hoge gisting, met nagisting op fles, en heeft een warme goudblonde kleur. Het bier heeft een aromatisch en genuanceerd karakter en een bittere afdronk. Een echte klassieker.