Speyburn Bradan Orach

100 cl

Speyburn Bradan Orach

100 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 25,95
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Merken Speyburn
Land Schotland
Leeftijd Niet vermeld
Inhoud 100 cl
Alcohol % 40 %
Type Single Malt
Streek Highland
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Speyburn Bradan Orach, keltisch voor gouden zalm, maar dan wel de beste voor van zalm. Een no age statement Speyburn, vernoemd naar de rivier de Spey, een geweldige plek om te vissen op zalm. De smaak is vrij fruitig en evenwichtig, met tonen van romige vanille, kruide en eik. Voordat u natuurlijk begint met het proeven van deze bijzondere whisky, komt als eerst de neus. De neus is redelijk fruitig met mout, boomgaard fruit, bloesem, hints van licht citrus en room. De afdronk is zeer en lang, met hints van eiken en kruiden.

Speyburn is aan het eind van de negentiende eeuw gebouwd bij Rothes in Morayshire. Ze was de eerste Schotse distilleerderij waar de gerst in speciale vaten werd gemout. Het idee hierachter was eenvoudig: in plaats van de gerst met de hand te keren, werd deze klus geklaard door de kiemende mout in langzaam ronddraaiende ronde vaten te doen. Hoewel er nog twee andere Schotse distilleerderijen zijn geweest die deze methode gebruikten, zijn er tegenwoordig alleen in Speyburn nog dit soort vaten te vinden. Ze hebben een beschermde status en zijn de trots van de distilleerderij. Ze zijn echter sinds 1967 buiten gebruikt en zijn dus ook niet gebruikt voor de huidige whisky. Alle mout wordt ingekocht bij speciale mouters. Waarom noem ik dan toch deze vaten? Ze vormen een goed voorbeeld van de onsentimentele wijze waarop in Speyburn wordt gedistilleerd. Ze zijn er altijd in voor innovatie. Er wordt een zware, geurige spirit geproduceerd en alle vaten voor de single malt staan in de distilleerderij.