Speyburn 25 Year

70 cl

Speyburn 25 Year

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 222,50
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Locatie Kant
Merken Speyburn
Land Schotland
Leeftijd 25
Inhoud 70 cl
Alcohol % 46 %
Type Single Malt
Streek Speyside
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Speyburn 25 Year Heeft een volle neus, opmerkingen van gesneden kruiden en wreef pepermunt bladeren.  De smaak is vrij vol en goed gebalanceerd, heeft tonen van gesneden kruiden en venkel.  Aroma's van vanille, hint van mout en gerst zijn ook aanwezig. De afdronk is lang en vol van gemoute gerst. 

Speyburn is aan het eind van de negentiende eeuw gebouwd bij Rothes in Morayshire. Ze was de eerste Schotse distilleerderij waar de gerst in speciale vaten werd gemout. Het idee hierachter was eenvoudig: in plaats van de gerst met de hand te keren, werd deze klus geklaard door de kiemende mout in langzaam ronddraaiende ronde vaten te doen. Hoewel er nog twee andere Schotse distilleerderijen zijn geweest die deze methode gebruikten, zijn er tegenwoordig alleen in Speyburn nog dit soort vaten te vinden. Ze hebben een beschermde status en zijn de trots van de distilleerderij. Ze zijn echter sinds 1967 buiten gebruikt en zijn dus ook niet gebruikt voor de huidige whisky. Alle mout wordt ingekocht bij speciale mouters. Waarom noem ik dan toch deze vaten? Ze vormen een goed voorbeeld van de onsentimentele wijze waarop in Speyburn wordt gedistilleerd. Ze zijn er altijd in voor innovatie. Er wordt een zware, geurige spirit geproduceerd en alle vaten voor de single malt staan in de distilleerderij.