Slaapmutske Blond

33 cl

Slaapmutske Blond

33 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 1,89
Excl. € 0,10 statiegeld
  • Vanaf 24 voor € 1,79 per stuk
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Inhoud 33 cl
Land Belgie
Brouwerij Slaapmutske
Type Bier Blond
Alcohol % 6,4 %
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Slaapmutske Blond is een ambachtelijk gebrouwen bier van hoge gisting met hergisting op de fles.

Geschiedenis:

Begonnen als hobbybrouwer,  sinds 1992  verschillende proefbrouwsels gemaakt in kleine oplagen.  De brouwers Dany en Marleen en Patrick zijn hier de grondlegger van. In 1999 wordt Jonas de Smet geboren, ter ere hiervan wordt er een speciaal bier gebrouwen van 9%. Dit bier was de basis voor een lichter bier van 6%.

Nu zal je misschien denken wat heeft de geboorte van Jonas hier in dit verhaal te maken heeft met Slaapmutske, het eerder genoemde bier gebruikten Dany en Marleen wel eens om hun baby stil te houden, zij doopte de speen in het bier en merkten dat hij hiervan in slaap viel. De naam Slaapmutske was geboren.

Omdat dit in de winter afspeelde werd het bier al snel Slaapmutske Winterbier, eind 2000 werd dit op de lokale markt  gebracht, tot op de dag van vandaag is er een stijgende groei in vraag naar dit Winterbier.

In 2001 volgde het blonde bier die al snel in 2002 opgevolgd word door een goudkleurig tripelbier. Sinds 2004 exporteert het bedrijf zijn bieren naar Nederland gevolgd door Zuid-Afrika. Sinds dien is de export gestaagd gegroeid en zij exporteren nu al naar meer dan 15 landen.