Singleton of Dufftown Artisan

100 cl

Singleton of Dufftown Artisan

100 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 79,50
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Merken Dufftown
Land Schotland
Leeftijd Niet vermeld
Inhoud 100 cl
Alcohol % 40 %
Type Single Malt
Streek Speyside
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

The Singleton of Dufftown Artisan, Gemaakt in kleine series één keer per jaar met de hand. Één keer per jaar gemaakt door de Master of Malts, in strikt beperkte hoeveelheden, dit is de ultieme uiting van onze whisky maken ambacht. 

 Luxe en onvergelijkbaar glad, een rijke, gedefinieerde en ultra gladde Single Malt met hints van kleverige dadels, rozijnen-achtige zoetheid, delicate vers fruit, gemengde kruiden en gember - perfect voor dierbare momenten in het leven of als geschenk voor een speciaal iemand.
 
Deze prachtige Single Malt is afgewerkt met de hand geselecteerde Pedro Ximenez hout Vaten. Met behulp van deze zeldzame, moderne afwerkingstechniek heeft de Master of Malts een rijke, decadente en onvergelijkbaar soepele Schotse whisky gemaakt dat een eerbetoon is aan de kunst van het whisky maken.

Geschiedenis Singleton

De Dufftown distilleerderij is in een klein dal, ten zuiden en net even buiten de plaats Dufftown, gelegen. Het riviertje de "Dullan Water", is de scheiding van de distilleerderij met de plaats Dufftown, waar ook de naam van de distilleerderij afkomstig is. De naam Dufftown komt van de Duff Clan, die vroeger in deze omgeving woonde en het land bezat. Tijdens de whisky-boom in de jaren 1890 kwamen twee ondernemers uit Liverpool naar de plaats Dufftown. Deze mannen, Peter Mackenzie en Richard Stackpole geheten, gingen op onderzoek of de plaatselijke zaag-en meelmolens in Dufftown geschikt waren om er een distilleerderij in te beginnen. Samen met de eigenaar van de molens, John Symon, besloten ze om de Glenlivet Distillery Company Limited op te richten. Op 10 november 1896 werd de Dufftown distilleerderij geopend. De benogdigde gerst kwam nog van de nabijgelegen boederij met de naam Pittyvaich, waar John Symon ook de eigenaar van was. Reeds zes dagen na de eerste productie werden er de eerste negen hogsheads voor de verkoop aangeboden, naar men beweerde, van een buitengewoon goede kwaliteit.