Singleton of Dufftown 15 Year

70 cl

Singleton of Dufftown 15 Year

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 37,95
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Merken Singleton
Land Schotland
Leeftijd 15
Inhoud 70 cl
Alcohol % 40 %
Type Single Malt
Streek Speyside
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Singleton 15 Year is een 15 jarige uitdrukking van Singeleton of Dufftown. Een gemakkelijke drinkbare Speysider. Het is een mix van Europese en Amerikaanse eiken vaten, waardoor een glad, zoet, aanspreekbaar stijl en een pittige drogen afwerking van af komt. Met zijn ambere kleur en op de neus lichte kruidige tonen van gesuikerde appels, honing en wat jeugdig citrusfruit, is dit een pracht whisky. Op de neus volgt daarna meer boomgaardfruit en rode bes en wat moutige zoetheid. Met een kleine toevoeging van water geeft deze whisky is eerst wat wasachtige geuren, vervolgens tonen van kastanje en getoast hout. In de mond is de aanzet van zacht-zoet en verwarmend sterk aanwezig, met tonen van vers fruit, peer en wat kruidigheid. De afdronk is prettig drogend met meer moutige en kruidige tonen en een klein beetje puntje anijs. Zeer mooi in balans.

Geschiedenis Singleton

De Dufftown distilleerderij is in een klein dal, ten zuiden en net even buiten de plaats Dufftown, gelegen. Het riviertje de "Dullan Water", is de scheiding van de distilleerderij met de plaats Dufftown, waar ook de naam van de distilleerderij afkomstig is. De naam Dufftown komt van de Duff Clan, die vroeger in deze omgeving woonde en het land bezat. Tijdens de whisky-boom in de jaren 1890 kwamen twee ondernemers uit Liverpool naar de plaats Dufftown. Deze mannen, Peter Mackenzie en Richard Stackpole geheten, gingen op onderzoek of de plaatselijke zaag-en meelmolens in Dufftown geschikt waren om er een distilleerderij in te beginnen. Samen met de eigenaar van de molens, John Symon, besloten ze om de Glenlivet Distillery Company Limited op te richten. Op 10 november 1896 werd de Dufftown distilleerderij geopend. De benogdigde gerst kwam nog van de nabijgelegen boederij met de naam Pittyvaich, waar John Symon ook de eigenaar van was. Reeds zes dagen na de eerste productie werden er de eerste negen hogsheads voor de verkoop aangeboden, naar men beweerde, van een buitengewoon goede kwaliteit.