Sazerac

Sazerac

Sazerac 


De Sazerac is een zeer klassieke cocktails en staat hoog genoteerd in de Top 10 klassieke cocktails. De cocktail wordt gemaakt van Rye Whiskey, Peychaud's Bitters, Sugar Syrup en Absinthe. Traditioneel gezien wordt de Sazerac altijd gegarneerd met een stukje limoenschil om de smaak van de drank te perfectioneren.

De Sazerac steeg zodanig in populariteit dat het in maart 2008 is uitgeroepen tot de officiële cocktail van New Orleans. De cocktail is voor het eerst geschonken in  . Het is een cocktail die zeer makkelijk zelf te maken is, zonder enige kennis of ervaring kan je thuis genieten van een verfijnd drankje zoals de Martini. Op deze pagina vindt u alle benodigdheden met een stap-voor-stap uitleg.

Sazerac; een van de meest klassieke cocktails die tegelijkertijd makkelijk voor te bereiden is!

 


 

Ingrediënten

  • 20 ml Rye Whiskey

  • 20 ml Peychaud's Bitters
  • 15 ml Sugar Syrup
  • 10 ml Absinthe

 Die je van Drankgigant.nl nodig hebt

  • Rye Whiskey
  • Peychaud's Bitters
  • Sugar Syrup
  • Absinthe

 

Tips & Tricks

 Zorg dat het glas (ijs)koud is door het kort in de vriezer te zetten of door het glas enkele minuten te vullen met ijs en een beetje water.

 Geen shaker? Gebruik dan bijv. een reiskoffiebeker of 2 glazen waarvan de 1 net iets kleiner is dan de ander zodat de randen in mekaar schuiven

 Shaken or stirred?" Als je schud smelt het ijs meer dan wanneer je roert, dit zorgt voor een zachtere cocktail.

 

         
   

Recept

  1. Vul een shaker (of een kan) voor de helft met geschaafd ijs.
  2. Voeg de ingrediënten bij het ijs in de shaker, goed roeren
  3. Schenk de inhoud in een gekoeld cocktailglas met behulp van een strainer.
  4. Garneer het glas met een citroenschil, en voila!